Desert tarta cu mere caramelizate si frisca

Postat de Moni_alex in Prajituri
3 Mar 2018 | 3224 vizualizari
Desert tarta cu mere caramelizate si frisca

O prajitura cu aroma de mere si zahar caramelizat

Ingrediente

  • 1.5kg de mere
  • 5 oua
  • 125 g zahar tos + 250 g zahar pentru caramel
  • 125 g faina
  • 1 praf de sare
  • 125 g faina alba
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 70 g unt
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 1-2 linguri de zahar pudra
  • scortisoara

Mod de preparare

Am inceput cu zaharul caramelizat. Intr-o cratita cu diametrul de 25 cm am pus zaharul la caramelizat la foc mic  pana s-a topit si a capatat o culoare maronie fara sa se arda. Dupa ce s-a topit zaharul am tapetat bine cu siropul format laturile si fundul cratitei. Am lasat la rece pana cand zaharul caramelizat s-a intarit si a inceput sa pocneasca.

Merele le-am spalat bine, le-am curatat de coaja si le-am taiat felii mai groase.

Am asezat in cratita peste zaharul intarit un strat de felii de mar in cerc, am pus cateva bucatele de unt, am adaugat un alt strat de felii de mar si deasupra cateva cubulete de unt si am presarat putina scortisoara.

Am bagat cratita cu mere in cuptorul preincalzit la foc potrivit si am lasat aproximativ 35-40 min pana s-au inmuiat si s-au copt pe jumatate.

Pentru blat am pregatit o compozitie de pandispan: se separa ouale, albusurile se bat spuma cu telul cu un praf de sare, se adauga zaharul lingura cu lingura pana rezulta o bezea tare, se adauga apoi si zaharul vanilinat. Galbenusurile se adauga unul cate unul pana si se bat cu telul pana se incorporeaza in compozitie. Se adauga faina cernuta putin cate putin si se amesteca cu o spatula sau o lingura de lemn.

Dupa ce  merele s-au inmuiat, se scot din cuptor se adauga repede compoztia de pandispan si se niveleaza cu spatula.

Tarta se baga in cuptor si se lasa la copt aproximativ 40-45 minute pana cand pandispanul este copt si se desprinde de margini.

Dupa ce s-a copt tarta se scoate din cuptor si se rastoarna imediat pe un platou.

Se lasa sa se raceasca.

Smantana pentru frisca se bate cu mixerul pana se intareste si se adauga 1-2 linguri de zahar pudra si se mai mixeaza putin la viteza mica.

Dupa ce s-a racit tarta se orneaza cu frisca.

Se lasa la rece cateva ore.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere caramelizate si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Felii de caramel cu ciocolata

Postat de miha

Felii de caramel cu ciocolata

Mai intai vom prepara crema , pentru ca necesita un pic de timp. Turnam laptele condensat intr-un vas termorezistent. Acoperim vasul cu folie de aluminiu, apoi il punem intr-un alt vas sau...

Citeste continuarea

Chec de biscuiti cu ciocolata

Postat de RuxyRux

Chec de biscuiti cu ciocolata

Din aceasta cantitate ies doua checuri. Eu am avut o forma mai mica de silicon si una mai mare normala. Formele de chec se vor tapeta cu folie de prospetime. 1. Punem laptele( 400 ml din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.03.2018, 20:27
la 03.03.2018, 20:35
aiiii
la 03.03.2018, 20:39
la 03.03.2018, 20:55
Uff,daca vedeam rețetă mai devreme îți făceam o vizita
la 03.03.2018, 21:59
Ador tot ce e cu mere

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking