Desert tarta cu prune si crema

Postat de ctlina in Dulciuri
2 Noi 2017 | 3842 vizualizari
Desert tarta cu prune si crema

concurs  "tarte si placinte rumenite si iscusite" O reteta frantuzeasca din regiunea Poitou Charentes :) Aveam pofta  de o tarta cu prune si aceasta varianta cu crema engleza si parfumata cu coniac m-a atras foarte mult. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/09/tarta-cu-prune-si-crema.html

Ingrediente

Aluat dulce:

  • 250 g faina
  • 125 g unt moale
  • 1 ou
  • 75 g zahar
  • esenta vanilie
  • 1 varf de sare

Pentru garnitura si crema:

  • 700 g de prune
  • 45 cl de lapte
  • 80 g de zahar
  • 1 lingura de faina
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 lingura de coniac

Mod de preparare

Aluatul dulce:

În bolul robotului se toarnă făina, zahărul și sarea. Se amestecă bine. 

Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca pana cand untul este bine incorporat. Se adauga oul si vanilia si se amesteca pana cand se formeaza o bula. Se scoate aluatul si se preseaza de cateva ori cu palma pentru a-l aplatiza. Se pune in folie alimentara aluatul si lasati-l sa se odihneasca cel putin 20 de minute in frigider.

Pregatiti crema:

Puneti laptele la fiert.

Amestecati galbenusurile de ou cu zaharul, coniacul si faina.

Varsati deasupra laptele fierbinte treptat, continuand sa amestecati.

Puneti compozitia pe foc mic si lasati cateva minute pana se-ngroasa un pic.

Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.

 

Spalati, curati prunele de samburi si taiati-le in 6.

Ungeti cu unt o forma detasabila.

Presarati faina pe suprafata de lucru si intindeti aluatul intr-o foaie subtire. Rulati foaia pe sucitor si asezati-o in forma unsa - imbracati bine fundul si peretii formei detasabile. Indepartati surplusul de aluat si intepati cu o furculita. Asezati prunele si turnati deasupra crema racita.

Dati la cuptorul incins la 210° C, timp de 45 minute.

Lasati sa se raceasca si dati la frigider.

Se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu prune si crema" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu nuci, alune, prune si struguri

Postat de ancutsa

Desert tarta cu nuci, alune, prune si struguri

  Aluatul de tartă: Pui într-un bol încăpător făina, untul rece tăiat cubulețe și un praf de sare și amesteci și sfărâmi cu degetele sau cu o ustensilă...

Citeste continuarea

Desert tarta cu prune și branza

Postat de oanapl

Desert tarta cu prune și branza

Framanti un aluat din faina, unt, zahar, praf de copt, smantana si oua si il lasi la frigider 30 de minute, acoperit cu o folie de plastic. Pentru crema, mixezi branza si o amesteci cu ouale,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2017, 16:59
la 02.11.2017, 17:01
Foarte bună, tarta cu prune...! Poate fac și eu săptămâna viitoare...
la 02.11.2017, 17:13
un deliciu!
la 02.11.2017, 18:56
Hmmm, si mai buna!
la 02.11.2017, 19:30
Delicioasă!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking