Desert tarta cu rubarba, mure si smantana

Postat de oanapl in Prajituri
2 Iun 2017 | 2118 vizualizari
Desert tarta cu rubarba, mure si smantana

Va invit sa incercati o tarta delicioasa pe care eu am pregatit-o mai demult si ne-a placut foarte mult.

Ingrediente

  •  blat
  • 250 g faina tip000
  • 125 g unt topit
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1/2 lingurita sare
  • umplutura:
  • 3 tije rubarba
  • 200 g mure
  • 150 g smantana
  • 80 g zahar
  • 1 lingura faina sau amidon

Mod de preparare

Cerni faina intr-un castron impreuna cu sarea. Peste ele, adaugi oul frecat cu zahar pudra si untul topit, apoi racit.
Framanti un aluat, pe care il lasi la frigider cel putin o ora, invelit in folie transparenta.
Intinzi o foaie de aluat cu sucitorul pe o suprafata infainata, apoi, prin rasucire, transferi aluatul peste forma unsa cu unt si tapetata cu faina.

Potrivesti aluatul cu grija, peste marginile formei, eliminand surplusul.
Speli fructele, iar rubarba o tai bucati, pe diagonala. Asezi fructele peste aluat si torni smantana amestecata cu zaharul si amidonul.

 Introduci tarta in cuptorul preincalzit si o coci 45-50 de minute, la foc mediu.
O servesti dupa ce s-a racit complet. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu rubarba, mure si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!

Retete similare

Reteta de tort cu crema de lamaie si foi coapte

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu crema de lamaie si foi coapte

Iata cum se prepara Reteta de tort cu crema de lamaie si foi coapte Foi 18 cm : Intr-un castron am mixat cele 3 oua cu zaharul, am adaugat laptele amestecat cu uleiul si am continuat sa mixez...

Citeste continuarea

Desert rulada cu portocale, frisca si crema de branza

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu portocale, frisca si crema de branza

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul si mixati pana obtineti o bezea ferma. Incorporati galbenusurile si mixati usor. Radeti coaja de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.06.2017, 17:17
Ceva special! Cu mure! Și cu rubarbă...Ce se mai face rubarbă de câțiva ani la noi...! Până de curând, habar nu aveam cum arată...
la 02.06.2017, 17:39
Eu o gasesc doar in hipermarket. E foarte sanatoasa! va recomand sa o incercari!
la 02.06.2017, 17:39
la 02.06.2017, 17:42
super
la 02.06.2017, 17:49

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking