Desert tarta cu umplutura de iaurt si fasii de aluat

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
28 Noi 2017 | 2665 vizualizari
Desert tarta cu umplutura de iaurt si fasii de aluat

Tarte si placinte rumenite si iscusite E asa de buna reteta asta de aluat a lui Merisor si pentru blatul de pizza, si pentru sandvisuri si iata ca si pentru ceva dulce. Multumesc, Merisor, pentru reteta! Pentru umplutura m-am inspirat de la Oana, asa ca multumesc si tie, Oana!

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 4 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de otet
  • 40 g unt
  • 125 ml lapte
  • Umplutura:
  • 280 g iaurt (3,5 % grasime)
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat (8 g/plic)
  • 50 g stafide
  • 1 lingura gris
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • Diametru tava: 28 cm

Mod de preparare

Intr-un castron se cerne faina si se amesteca cu drojdia. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, dupa care se adauga oul, sarea, zaharul si otetul.

Untul si laptele se pun la foc intr-o craticioara, se amesteca pana cand se topeste tot untul si se toarna in castronul cu faina. Se framanta aluatul pana cand se ia de pe peretii castronului (daca nu se ia de pe maini, se mai adauga putin ulei). Se formeaza din el o bila. Se acopera castronul cu o folie, apoi cu un prosop, si se pune la crescut la loc cald.

Dupa ce a crescut, coca se pune pe masa de lucru unsa cu ulei, se imparte in doua, iar o parte se intinde cu sucitorul. Se pune intr-o tava pentru tarte unsa cu unt si se inteapa din loc in loc cu o furculita.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-un castron se amesteca ingredientele pentru umplutura (iaurtul, ouale, zaharul, zaharul vanilat, stafidele si grisul) si se toarna peste aluatul din tava.

Se intinde si cealalta parte de aluat si se taie fasii, care se pun in mod aleatoriu peste umplutura. Se aduce aluatul de pe margini catre centrul tartei. Cu ajutorul unei pensule se unge aluatul cu galbenus. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul si umplutura sunt coapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu umplutura de iaurt si fasii de aluat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort de ciocolată

Postat de Alina26

Tort de ciocolată

Blatul: Separam albusurile de gălbenușuri. Mixam albusurile cu putina sare pana isi dubleaza volumul si apoi punem câte o lingura de zahar, continuând sa mixam....

Citeste continuarea

Desert tarta cu branza dulce vanilata

Postat de RuxyRux

Desert tarta cu branza dulce vanilata

Preparam blatul: cernem faina intr-un vas o amestecam cu praful de copt, cu untul rece bucati( lasat putin la temperatura camerei, (pentru incepatori recomand razuirea pe razatoarea mare). Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2017, 20:11
super
la 28.11.2017, 20:19
Ce deliciu Bun bun
la 28.11.2017, 20:38
la 28.11.2017, 20:41
la 28.11.2017, 20:49
Andra, imi cam place tarta ta!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking