Desert tarta cu visine si nuca

Postat de panacris in Prajituri
24 Iun 2022 | 3470 vizualizari
Desert tarta cu visine si nuca

O tartă tare faină și răcoroasă! P.S. Secțiuni și poză artistică n-am reușit să fac,că s-a epuizat rapid tarta răcoroasă! ;) Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • Unt grăsime 65% 250 g,
  • Zahăr tos 250 g,
  • Făină albă cca. 500 g,
  • Ouă 4 bucăți,
  • Praf de copt cu șofran 1 plic,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Coajă de lămâie rasă 1 linguriță.
  • Pentru umplutură:
  • Gelatină roșie pentru tarte 2 plicuri,
  • Vișine proaspete cca. 1000 g,
  • Suc de vișine cca. 250 ml,
  • Apă rece cca. 250 ml,
  • Zahăr tos cca. 6 linguri,

Mod de preparare

Untul la temperatura camerei se amestecă energic cu zahărul, zahărul vanilinat, ouăle și coaja de lămâie.

Făina se cerne împreună cu praful de copt și se adaugă peste amestecul de unt, zahăr și ouă.

Apoi se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele și se obține un aluat omogen.

Aluatul se învelește în folie alimentară și se lasă la rece cca. 30 minute.

Vișinele se curăță de sâmburi și se lasă la scurs pentru cca. 30 de minute.

Sucul obținut se pune într-un vas cu fundul gros, se completează cu apă, se adaugă zahărul tos, gelatina roșie, se amestecă energic și se dă la fiert la foc mic cca. 15 minute, până ce se limpezește lichidul.

Apoi se adaugă vișinele curățate de sâmburi, se amestecă până ce se înglobează în lichidul gelatinos și se lasă la răcorit.

Se scoate aluatul de la rece și se întinde cu palmele, sau sucitorul, între două foi de pergament până se obține o foaie de cca. 1 cm înălțime.

Într-o tavă termorezistentă unsă cu grăsime și puțină făină se pune foaia de tartă, marginile se taie, se frământă până se obține o bilă de aluat și se lasă la rece.

Se acoperă foaia de tartă cu hârtie cerată, foaie de pergament, se pun boabe de fasole sau pietricele special pentru opt și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 15 minute la 200 grade și încă vreo 10 minute la 180 grade.

Apoi se scoate din cuptor, se înlătură boabele de fasole/pietricelele și foaia de copt.

Se presară nucă măcinată pe toată suprafața tartei, apoi se pune amestecul de vișine, un nou strat de nucă și restul de aluat, rupt în bucățele, bucățele.

Se dă din nou la copt ptr cca. 10 minute la 200 grade.

Tarta se scoate se lasă la răcit și se servește cel mai bine a doua zi!

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu visine si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Negresa cu crema de lamaie

Postat de rhapsody

Negresa cu crema de lamaie

Blat 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Intr-un vas mixeaza spuma ouale cu zaharul pana cand acesta se dizolva.     3. Cerne faina impreuna cu cacaoa si cu...

Citeste continuarea

Desert briose cu lamaie si afine

Postat de Oana

Desert briose cu lamaie si afine

Incalzeste cuptorul la 170 de grade C si pune hartiile de briose in tava speciala de briose. Aluat : Amesteca intr-un bol faina, praful de copt, bicarbonatul si un praf de sare. Mixeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2022, 20:39
Minunata!
la 24.06.2022, 20:45
la 25.06.2022, 10:39
la 25.06.2022, 12:03
Combinație delicioasă!
la 26.06.2022, 12:12
minunata

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking