Desert tarta cu visine si nuca

Postat de panacris in Prajituri
24 Iun 2022 | 3478 vizualizari
Desert tarta cu visine si nuca

O tartă tare faină și răcoroasă! P.S. Secțiuni și poză artistică n-am reușit să fac,că s-a epuizat rapid tarta răcoroasă! ;) Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • Unt grăsime 65% 250 g,
  • Zahăr tos 250 g,
  • Făină albă cca. 500 g,
  • Ouă 4 bucăți,
  • Praf de copt cu șofran 1 plic,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Coajă de lămâie rasă 1 linguriță.
  • Pentru umplutură:
  • Gelatină roșie pentru tarte 2 plicuri,
  • Vișine proaspete cca. 1000 g,
  • Suc de vișine cca. 250 ml,
  • Apă rece cca. 250 ml,
  • Zahăr tos cca. 6 linguri,

Mod de preparare

Untul la temperatura camerei se amestecă energic cu zahărul, zahărul vanilinat, ouăle și coaja de lămâie.

Făina se cerne împreună cu praful de copt și se adaugă peste amestecul de unt, zahăr și ouă.

Apoi se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele și se obține un aluat omogen.

Aluatul se învelește în folie alimentară și se lasă la rece cca. 30 minute.

Vișinele se curăță de sâmburi și se lasă la scurs pentru cca. 30 de minute.

Sucul obținut se pune într-un vas cu fundul gros, se completează cu apă, se adaugă zahărul tos, gelatina roșie, se amestecă energic și se dă la fiert la foc mic cca. 15 minute, până ce se limpezește lichidul.

Apoi se adaugă vișinele curățate de sâmburi, se amestecă până ce se înglobează în lichidul gelatinos și se lasă la răcorit.

Se scoate aluatul de la rece și se întinde cu palmele, sau sucitorul, între două foi de pergament până se obține o foaie de cca. 1 cm înălțime.

Într-o tavă termorezistentă unsă cu grăsime și puțină făină se pune foaia de tartă, marginile se taie, se frământă până se obține o bilă de aluat și se lasă la rece.

Se acoperă foaia de tartă cu hârtie cerată, foaie de pergament, se pun boabe de fasole sau pietricele special pentru opt și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 15 minute la 200 grade și încă vreo 10 minute la 180 grade.

Apoi se scoate din cuptor, se înlătură boabele de fasole/pietricelele și foaia de copt.

Se presară nucă măcinată pe toată suprafața tartei, apoi se pune amestecul de vișine, un nou strat de nucă și restul de aluat, rupt în bucățele, bucățele.

Se dă din nou la copt ptr cca. 10 minute la 200 grade.

Tarta se scoate se lasă la răcit și se servește cel mai bine a doua zi!

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu visine si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura aniversara cu mousse de cirese si ciocolata alba

Postat de momo121

Desert prajitura aniversara cu mousse de cirese si ciocolata alba

Pentru blat: Separam ouale, iar prima data mixam albusurile cu un praf de sare pana se intareste ca o spuma, apoi mixam galbenusurile cu zaharul pana isi schimba culoarea, adaugam...

Citeste continuarea

Melcisori (spirale) cu crema de unt

Postat de mirela0911

Melcisori (spirale) cu crema de unt

Se amesteca drojdia cu 1 lgt zahar si 1 lg faina in cca 150 ml lapte caldut. Se lasa sa creasca. Intr-un vas se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se toarna maiaua, se adauga uleiul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2022, 20:39
Minunata!
la 24.06.2022, 20:45
la 25.06.2022, 10:39
la 25.06.2022, 12:03
Combinație delicioasă!
la 26.06.2022, 12:12
minunata

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking