Desert tarta rustica cu gem de fructe de padure

Postat de Bucataras in Dulciuri
10 Sep 2020 | 2016 vizualizari
Desert tarta rustica cu gem de fructe de padure

Azi am pregatit o tarta rustica cu gem de fructe de padure, cu un aluat atat de fraged ca ti se topeste in gura. Si cum imi place mereu sa ma joc cu retetele, am combinat faina alba cu faina de migdale, putin mai sanatoasa decat cea alba. 

Ingrediente

  • 200 g faina alba
  • 100 g faina de migdale
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 50 g zahar brun pudra
  • 50 g alune de padure prajite si tocate
  • 1 praf de sare
  • 300 g gem de fructe de padure
  • Zahar pudra

Mod de preparare

Cum se face crusta pentru tarta:

Amesteca untul cu zaharul pudra si praful de sare. Adauga oul, apoi incorporeaza faina alba, faina de migdale si alunele tocate.

Formeaza o bila din aluat, pune-l in folie alimentara si pune-l la frigider pt 1 ora.

Pregateste tava pt tarta: tapeteaz-o cu hartie de copt.

Preincalzeste cuptorul la 170 grade.

Infaineaza masa. Din 2/3 din aluat intinde o foaie subtire, apoi aranjeaz-o in tava.

Tips: eu am intins foaia direct pe hartia de copt si mi-a fost mult mai usor sa o aranjez in tava.

Pune un strat generos de gem si niveleaza.

Din restul aluatului pregateste grilajul pt tarta rustica.

Intinde o foaie, taie fasii din ea si aranjeaza-le suprapuse peste gemul de fructe de padure. Cum aluatul e unul foarte fraged, are tendinta de a se rupe usor, asa ca am montat grilajul din bucati. Daca ti se intampla si tie, nu-ti fa griji, tarta nu e mai putin gustoasa si nici estetic nu mi se pare ca are de pierdut. Pana la urma e o tarta rustica. ;)

Da tarta la cuptor pentru 40 minute sau pana aluatul se rumeneste usor.

Lasa tarta rustica la racit, apoi presara zahar pudra pe deasupra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta rustica cu gem de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert budinca din perle de tapioca cu dulceata de capsuni

Postat de panacris

Desert budinca din perle de tapioca cu dulceata de capsuni

Perlele de tapioca se lasă la înmuiat în apă rece cca. 60 de minute, apoi se strecoară. Perlele înmuiate, laptele de orez, smântâna vegetală, zahărul, esența...

Citeste continuarea

Tarta cu lamaie

Postat de Bianca20

Tarta cu lamaie

Aluat: Se pune faina, zaharul, praful de sare si praful de copt intr-un bol. Se adauga untul rece si taiat cubulete. Se framanta pana obtinem un aluat uscat si faramicios. Se adauga oul si se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 10.09.2020, 17:14
la 10.09.2020, 18:25
Buna!
la 10.09.2020, 19:09
Buna tarta
la 10.09.2020, 20:47
la 10.09.2020, 21:22
Bunăă, bunăă!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking