Ingrediente
- 200 g faina alba
- 100 g faina de migdale
- 150 g unt
- 1 ou
- 50 g zahar brun pudra
- 50 g alune de padure prajite si tocate
- 1 praf de sare
- 300 g gem de fructe de padure
- Zahar pudra
Mod de preparare
Cum se face crusta pentru tarta:
Amesteca untul cu zaharul pudra si praful de sare. Adauga oul, apoi incorporeaza faina alba, faina de migdale si alunele tocate.
Formeaza o bila din aluat, pune-l in folie alimentara si pune-l la frigider pt 1 ora.
Pregateste tava pt tarta: tapeteaz-o cu hartie de copt.
Preincalzeste cuptorul la 170 grade.
Infaineaza masa. Din 2/3 din aluat intinde o foaie subtire, apoi aranjeaz-o in tava.
Tips: eu am intins foaia direct pe hartia de copt si mi-a fost mult mai usor sa o aranjez in tava.
Pune un strat generos de gem si niveleaza.
Din restul aluatului pregateste grilajul pt tarta rustica.
Intinde o foaie, taie fasii din ea si aranjeaza-le suprapuse peste gemul de fructe de padure. Cum aluatul e unul foarte fraged, are tendinta de a se rupe usor, asa ca am montat grilajul din bucati. Daca ti se intampla si tie, nu-ti fa griji, tarta nu e mai putin gustoasa si nici estetic nu mi se pare ca are de pierdut. Pana la urma e o tarta rustica. ;)
Da tarta la cuptor pentru 40 minute sau pana aluatul se rumeneste usor.
Lasa tarta rustica la racit, apoi presara zahar pudra pe deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta rustica cu gem de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|