Desert tiramisu cu capsuni

Postat de Oana in 2 Portii = 20 LEI
23 Feb 2017 | 16973 vizualizari

Tiramisu, reţetă adaptata dupa cea originală

Ingrediente

  • 3 oua
  • 40 g zahar pudra
  • 40 g zahar tos
  • 250 g mascarpone
  • 1 lingurita vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa de la o lime
  • 100 g piscoturi
  • 200 g capsuni
  • Sirop:
  • 100 ml zeama de portocala
  • 20 ml zeama de lime
  • 100 ml apa rece
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita vanilie

Mod de preparare

Tiramisu, reţetă adaptata dupa cea originală

  • Separa galbenusurile de albusuri.

  • Mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra pana isi dubleaza volumul si se ingroasa.

  • Adauga mascarpone rece, de la frigider si mixeaza usor, la viteza mica, pana compozitia devine omogena.

  • Adauga apoi si vanilia si amesteca usor.

  • Separat, mixeaza albusurile spuma, iar cand incep sa se intareasca adauga zaharul tos si bate pana obtii o bezea.

  • Pune apoi bezeaua peste crema de mascarpone, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus.

  • La final, pune in crema coaja de lime si coaja de portocala.

  • Pentru sirop, amesteca sucul de portocale cu sucul de lime, apa rece, vanilia si zaharul pudra. Amesteca usor pana se topeste zaharul.

  • Pregateste doua borcane pentru servire si pune la baza un rand de piscoturi inmuiate in sirop. Adauga apoi crema si pune de jur imprejur felii de capsuni.

  • Pune apoi iar un strat de piscoturi inmuiate in sirop si inca un strat de crema.

  • Pune deasupra capsuni taiate cubulete si o frunza de menta.

  • Lasa la rece o ora inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tiramisu cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

Postat de Bucataras

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

Cum se prepara Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar: Separă albușurile de gălbenușuri. Mixează albușurile și un praf de sare până capătă consistentă și devin...

Citeste continuarea

Tiramisu cu capsuni, un desert gustos si aromat

Postat de rocsi_1612

Tiramisu cu capsuni, un desert gustos si aromat

Cum se prepara Tiramisu cu capsuni, un desert gustos si aromat Mai intai pregatiti  siropul : Capsunile spalate, le taiati cozile. Le puneti in blender cu apa, indulcitorul si le pasati....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2017, 15:50
bun bun
la 23.02.2017, 15:57
Sa mergem in vizita la Oana ea deja culege capsuni....
la 23.02.2017, 16:04
Arată minunat!
la 23.02.2017, 16:16
) Da, Cleme, le-am "cules" din megaimage ) Dar salveaza reteta pentru cand apar capsunile in gradina, iamiiii!
la 23.02.2017, 16:19
Io nu servesc mega din asta, eu dor gradina cu capsuni, fragi, zmeura si altele.....)

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking