Ingrediente
- 3 oua
- 40 g zahar pudra
- 40 g zahar tos
- 250 g mascarpone
- 1 lingurita vanilie
- coaja rasa de la o portocala
- coaja rasa de la o lime
- 100 g piscoturi
- 200 g capsuni
- Sirop:
- 100 ml zeama de portocala
- 20 ml zeama de lime
- 100 ml apa rece
- 1 lingura zahar pudra
- 1 lingurita vanilie
Mod de preparare
Tiramisu, reţetă adaptata dupa cea originală
-
Separa galbenusurile de albusuri.
-
Mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra pana isi dubleaza volumul si se ingroasa.
-
Adauga mascarpone rece, de la frigider si mixeaza usor, la viteza mica, pana compozitia devine omogena.
-
Adauga apoi si vanilia si amesteca usor.
-
Separat, mixeaza albusurile spuma, iar cand incep sa se intareasca adauga zaharul tos si bate pana obtii o bezea.
-
Pune apoi bezeaua peste crema de mascarpone, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus.
-
La final, pune in crema coaja de lime si coaja de portocala.
-
Pentru sirop, amesteca sucul de portocale cu sucul de lime, apa rece, vanilia si zaharul pudra. Amesteca usor pana se topeste zaharul.
-
Pregateste doua borcane pentru servire si pune la baza un rand de piscoturi inmuiate in sirop. Adauga apoi crema si pune de jur imprejur felii de capsuni.
-
Pune apoi iar un strat de piscoturi inmuiate in sirop si inca un strat de crema.
-
Pune deasupra capsuni taiate cubulete si o frunza de menta.
-
Lasa la rece o ora inainte de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tiramisu cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|