Desert Tiramisu cu fructe de padure

Postat de panacris in Prajituri
1 Ian 2020 | 2344 vizualizari
Desert Tiramisu cu fructe de padure

Un desert ce te scoate oricând din impas! ;) E cel mai simplu și sigur desert, chiar și pentru novicii în ale deserturilor! Un pic de îndemânare și la  doua încercare sigur veți spune: Is a piece of cake! ;) Spor si poftă bună! P.S. Anul acesta n-am prea avut timp “Bunătati pentru Crăciun”, clasice, așa că în deplasare, am gătit cât mai rapid și delicios! ;) P.S.1. Nici poze artistice, n-am :D ;) că mno..... ;) 

Ingrediente

  • pișcoturi cu cacao 400 g,
  • mascarpone 500 g,
  • friscă 500 g,
  • zahăr pudră 250 g,
  • cafea concentrată 200 ml,
  • esență de migdale 1 fiolă,
  • gelatină 1 plic,
  • fructe de pădure congelate cca. 300 g,
  • cacao pudră ptr decor.

Mod de preparare

Brânza mascarpone se amestecă energic cu zahărul și smântâna pentru frișcă.

Gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj (se  pune într-un ibric mic, cu cca. 2 linguri de apă, maxim 5 minute la hidratat, apoi se dă la foc mic, până atinge punctul de  fierbere, amestecând continuu, atenție nu se fierbe!!!!, apoi se lasă la răcorit cca. 5 minute!)

După ce s-a răcorit gelatina se adaugă la crema de mascarpone și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.

Într-un vas se așează un strat de pișcoturi, înmuiate în cafeaua rece aromatizată cu esența de migdale, un strat de cremă, fructe de pădure și tot așa, vreo două straturi, până se termină ingredientele.

Se pune prăjitura la rece, minim două ore, sau cel mai bine până a doua zi.

Se presară cu cacao, doar înainte de servire.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos

Postat de Pungasa_Rogue

Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos

Se incepe cu prepararea cremei: ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilat se amesteca intr-o cratita. Se adauga laptele si faina si se mixeaza. Se adauga untul taiat cubulete si se pune cratita la...

Citeste continuarea

Desert rulada de biscuiti cu nuca de cocos

Postat de merisor67

Desert rulada de biscuiti cu nuca de cocos

Foaia cu biscuiti:  Punem intr-un vas, pe foc, laptele amestecat cu cacaua si putina sare. Adaugam si untul taiat bucatele. Lasam vasul pe foc pana cand se topeste untul si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.01.2020, 19:08
Ai fost la padure dupa mure ?
la 01.01.2020, 19:09
la 01.01.2020, 19:22
Daaaa, Cleme tocmai între Munții Poiana Ruscăi și Munții Țarcului ))
la 01.01.2020, 19:37
Imi place mult aroma pe care o da cremei esenta de migdale
la 01.01.2020, 19:44
Sa ma iei si pe mine in Muntii astia, bag seama ca-s murele mai mure...

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking