Ingrediente
- pișcoturi cu cacao 400 g,
- mascarpone 500 g,
- friscă 500 g,
- zahăr pudră 250 g,
- cafea concentrată 200 ml,
- esență de migdale 1 fiolă,
- gelatină 1 plic,
- fructe de pădure congelate cca. 300 g,
- cacao pudră ptr decor.
Mod de preparare
Brânza mascarpone se amestecă energic cu zahărul și smântâna pentru frișcă.
Gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj (se pune într-un ibric mic, cu cca. 2 linguri de apă, maxim 5 minute la hidratat, apoi se dă la foc mic, până atinge punctul de fierbere, amestecând continuu, atenție nu se fierbe!!!!, apoi se lasă la răcorit cca. 5 minute!)
După ce s-a răcorit gelatina se adaugă la crema de mascarpone și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.
Într-un vas se așează un strat de pișcoturi, înmuiate în cafeaua rece aromatizată cu esența de migdale, un strat de cremă, fructe de pădure și tot așa, vreo două straturi, până se termină ingredientele.
Se pune prăjitura la rece, minim două ore, sau cel mai bine până a doua zi.
Se presară cu cacao, doar înainte de servire.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|