Ingrediente
- cca. 100 g cafea boabe
- 250 g mascarpone
- 100 g zahăr pudră
- 1 gălbenuș ou
- cca. 100 g dulceață de dovleac a la Panacris (https://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-dovleac-38107.html)
- 9 bucăți pișcoturi
- 1 plic tort gelle Dr Oetker
- 3 linguri zahăr tos
- cca. 2 linguri miez de nucă aromat cu scorțișoară
Mod de preparare
Tiramisu reţetă originală
Din cele 100 g de cafea boabe, se păstrează cca. 5-6 boabe ptr decor, apoi restul se macină fin. Se face o cafea tare pentru însiroparea pișcoturilor și jeleul de cafea.
Brânza mascarpone se amestecă energic cu zahărul pudră și gălbenușul de ou, până se onține o cremă omogenă.
În 250 ml de cafea rece, se adaugă 3 linguri de zahăr tos și tort gelle-ul, se pune la foc și se lasă la fiert până ce clocotește și se obține un jeleu transparent.
Pișcoturile se trec prin cafeaua rece, apoi se așază pe fundul unui pahar mai mare, se adaugă crema de mascarpone, dulceața de dovleac, din nou pișcoturi însiropate, cremă, dulceață și iar, pișcoturi. Se presară miezul de nucă, câteva boabe de cafea și jeleu de cafea ;)
Se dă la rece cca. 60 minute, apoi se savurează cu drag;)
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tiramisu reteta cu dulceata de dovleac si jeleu de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|