Ingrediente
- Tiramisu reţetă originală
- 400 g pișcoturi
- 600 g brânză dulce - mascarpone
- 6 gălbenușuri
- 200 g zahăr
- 500 ml frișcă lichidă
- 4 căni de cafea nes
- cacao pentru pudrare
- 20 ml esență de rom
Mod de preparare
Tiramisu reţetă originală
Într-un bol mare, se mixează gălbenușurile împreună cu zahărul. După ce s-a omogenizat compoziția, se va adăuga brânza mascarpone. Într-un alt bol, se va mixa frișca lichidă. După ce își va mări volumul, de aproximativ 4 ori, se va transfera la compoziția de ouă, treptat. Se va amesteca cu o spatulă, încet și bine până se încorporează întraga cantitate de frișcă.
Într-o farfurioară, vom turna cafeaua nes și vom însiropa pe rând, câte un pișcot, pentru a crea baza tortului. Pișcoturile își vor mări volumul când vor intra in contact cu cafeaua.
Pe un platou, vom întinde primul strat de pișcoturi, urmând ca peste pișcoturi să adăugăm primul strat de cremă. Se continuă în acest mod, până la epuizarea pișcoturilor și a cremei. Se va da o formă finală ultimului strat de cremă cu o furculiță sau o spatulă zimțată. După finalizarea celor 4 straturi sau mai multe, în funcție de dimensiunile platoului, se pudrează cu cacao.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
|