Desert tort 6 august - 52 de veri

Postat de Constelatialeu in Torturi
6 Aug 2021 | 2097 vizualizari
Desert tort 6 august - 52 de veri

La multi ani, mie ! si cam atat, ca de restul are grija universul....

Ingrediente

  • Blat de bezea ( 20 cm diametru)
  • 3 albusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g nuca macinata
  • 20 g cacao
  • Blat galben
  • 2 oua
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 15 ml ulei
  • 20 ml lapte
  • colorant galben gel
  • Blat cu nuca si cacao
  • 2 oua
  • 60 g zahar
  • 20 g nuca macinata
  • 20 g cacao
  • 20 g faina
  • 15 ml ulei
  • 20 ml lapte
  • Blat cu nuca
  • 2 oua
  • 60 g zahar
  • 30 g nuca macinata
  • 30 g faina
  • 15 ml ulei
  • 20 ml lapte
  • Crema
  • 150 g ciocolata alba callebaut
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 7 g gelatina+ 40 ml apa rece
  • 400 g mascarpone
  • 300 g gem de caise
  • Crema decor
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g mascarpone
  • coloranti gel, rosu, galben, verde, albastru

Mod de preparare

Mai intai am facut blaturile : 

Blat de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, am incorporat nuca macinata si cacao, cu miscari lente de jos in sus. Am folosit o forma de silicon cu diametrul de 20 cm, am uns-o cu putin ulei si am pus compozitia in forma, am dat forma la cuptor, cuptorul incins la 180 grade. Se coace cca 30 min, cu usa cuptorului intredeschisa.Se lasa sa se raceasca bine.

Blat galben : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul, uleiul si laptele se mixeaza bine, se incorporeaza faina , apoi albusurile batute spuma, se amesteca cu miscari lente de jos in sus. Am adaugat si putin colorant galben, am vrut o culoare mai intensa, desi am folosit oua de la gaini crescute acasa. Am pus compozitia in forma de silicon unsa cu ulei, am copt cca 18 min blatul.

Blat cu nuca si cacao :Albusurile cu un praf de sare se mixeaza pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul, uleiul si laptele se mixeaza bine, apoi se adauga nuca macinata si cacao, la final se incorporeaza albusurile cu miscari lente de jos in sus.Am pus compozitia in forma de silicon unsa cu ulei si am copt blatul 18 min.

Blat cu nuca: Albusurile cu un praf de sare se mixeaza pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul, uleiul si laptele se mixeaza bine, apoi se adauga faina, nuca macinata si la final se incorporeaza albusul batut spuma, cu miscari lente de jos in sus.Am pus compozitia in forma de silicon unsa cu ulei, am copt cca 18 min.

Crema : Intr-un vas de inox am pus ciocolata alba, galebenusurile ,zaharul si smantana pentru frisca. Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Am pus vasul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit lichida, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere smantana pentru frisca. Am tras vasul de pe foc si am incorporat gelatina hidratata. Intr-un vas am pus la mixat mascarponele impreuna cu gemul de caise, apoi am adaugat crema de ciocolata.

Crema  pentru decor : Intr-un vas am pus samntana pentru frisca, rece de la frigider, am adaugat zaharul si am mixat bine, apoi am adaugat mascarponele. Am dat crema la rece pana am ornat tortul.

Asamblare : Am folosit un inel de tort reglabil, am pus folie acetat pe marginea inelului, am asezat blatul de bezea si o parte din crema, peste crema am asezat blatul galben, apoi crema, blat cu nuca si cacao, crema si la final blatul cu nuca. Am dat forma la congelator pentru 3 ore. Apoi am scos forma de la congelator si am ornat tortul cu crema de frisca si mascarpone , m-am jucat putin cu gel colorat, ca sa iasa un tort vesel care sa ma reprezinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort 6 august - 52 de veri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura

Blatul: Biscuitii ii zdrobim in robotul de bucatarie, ii rasturnam intr-un bol. Topim untul, il adaugam peste biscuitii macinati. Adaugam cacaua, amestecam bine, iar la final, punem...

Citeste continuarea

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si ciocolata

Postat de AndrutzaP

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si ciocolata

Blat Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se continua mixarea pana devin lucioase. Galbenusurile se mixeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.08.2021, 18:36
Mulți ani trăiască, mulți ani trăiască, la mulți aniiiiiii! Delicios și răcoros, așa de vară! P.S. Mai mult a durat să editezi rețeta, decât să o prestezi!
la 06.08.2021, 19:20
La multi ani!
la 06.08.2021, 22:14
La multi ani frumosi, draga Cleme!
la 06.08.2021, 22:21
Un tort pe masura! La multi ani!
la 06.08.2021, 22:30
Muuuulţi ani trăiască, la mulţi ani, Cleme! Tortul arată foarte bine.

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking