Desert tort 6 august o mie noua sute vara

Postat de Constelatialeu in Torturi
5 Aug 2017 | 3210 vizualizari
Desert tort 6 august o mie noua sute vara

E fara introducere e cu schimbare ...la fata.........:))))

Ingrediente

  • Blat forma de 24 cm
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 9 piscoturi rupte pe jumatate
  • Sirop de mure
  • Crema
  • 500 g mascarpone
  • 1 cutie de 410 g Lapte condensat DeLatte
  • 2 linguri dulceata de mure
  • Sa-i zicem ''un fel de jeleu''
  • 250 ml sirop de mure ( mai gros)
  • 50 ml apa
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 100 ml frisca lichida Hulala
  • Decor
  • 100 g frisca batuta + 3 linguri crema ( fara dulceata de mure )
  • inimoare decorative

Mod de preparare

Blat : Am folosit o forma de tort cu diametrul de 24 cm cu interior gol cu diametrul de 8 cm. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare, galbenusurile cu zaharul le mixam bine pana se topeste zaharul. Adaugam peste galbenusuri nuca si faina, omogenizam, apoi adaugam albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Tapetam forma cu hartie de copt si turnam amestecul in forma si asezam jumatatile de piscoturi, dam forma la cuptorul preincalzit, dupa 10 min, deschidem cuptorul si impingem in jos piscoturile ( ele se ridica un pic),este gata cand trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca bine, il sectionam a doua zi in 3 parti.

Crema : Intr-un castron punem laptele condensat si mascarponele, mixam bine, oprim 3 linguri din crema si apoi adaugam dulceata de mure.

Un fel de jeleu.....Intr-o craticioara punem siropul de mure si amidonul, omogenizam bine sa nu facem cocoloase, adaugam si apa si punem la fiert. Amestecam continuu pana se ingroasa bine, tragem de pe foc si adaugam frisca lichida si mixam cca 10 min.

Asamblare : Dupa ce sectionam blatul, asezam pe un platou prima sectiune, insiropam cu sirop de mure diluat cu apa, punem o parte din crema, a doua sectiune insiropam, crema si ultima sectiune, imbracam tortul cu restul de crema. Dam la frigider cat timp pregatim jeleul, apoi turnam jeleul in centrul tortului si pe suprafata lui. Bagam din nou la frigider pana se intareste jeleul. Apoi scoatem si ornam cu frisca batuta amestecata cu crema oprita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort 6 august o mie noua sute vara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tortulet ametit

Postat de Constelatialeu

Desert tortulet ametit

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez cca 5-6 min, apoi am incorporat galbenusurile si la final am adaugat...

Citeste continuarea

Reteta de tort 54 de ani

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort 54 de ani

Iata cum se prepara Reteta de tort 54 de ani : Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat 8 linguri de zahar si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.08.2017, 21:41
Foarte dichisit. tortul ăsta de Schimbarea la față! Bravo!
la 05.08.2017, 21:43
La mulți ani, Cleme! Sa traiesti o mie noua sute veri .... cu sanatate si bucurii alături de cei dragi! As servi si o felie ... poate candva oi apuca!
la 05.08.2017, 22:46
frumos
la 05.08.2017, 23:15
Foarte frumos! La mulți ani cu sănătate și bucurii alături de cei dragi!
la 06.08.2017, 07:20
La mulți ani, Cleme!
Să fie ani frumoși și sănătoși, plini de bucurii și tot ce îți dorești!
Aniversare frumoasă!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking