Desert tort 8 Martie

Postat de ancutsa in Torturi
9 Mar 2019 | 2992 vizualizari
Desert tort 8 Martie

Acest tort l-am pregătit de 8 martie pentru mama, cu mult drag. Tortul conține pandișpan, cremă de ciocolată și alune de pădure, decorat cu frișcă, perluțe de zahăr și flori de napolitană. Am adăugat și un fluturaș colorat. Pentru pandișpan am folosit îndulcitor lichid,  mi-a plăcut mult cum a ieșit, iar pentru însiropat am folosit cafea neîndulcită, pentru a mai reduce astfel din consumul de zahăr. La cremă am folosit ciocolată și o smântână pe care am descoperit-o de curând și mi-a plăcut mult. Iar frișca este îndulcită ea, deci nu i-am mai pus zahăr. Trandafirul și micul tablou cu zambile, din stânga, sunt făcute de mine din pastă de zahăr,  le-am pictat cu coloranți alimentari cu o zi înainte, apoi le-am lăsat la uscat.

Ingrediente

  • Blatul:
  • 5 ouă,
  • Un praf de sare,
  • 4 linguri apă,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 150 ml ulei,
  • 5 linguri făină,
  • Un plic praf de copt,
  • Crema de ciocolată și alune de pădure:
  • 200 g smântână 35 % grăsime,
  • 100 g ciocolată cu lapte,
  • 30 g ciocolată neagră,
  • 10 g (2 lingurițe) alune de pădure rumenite și măcinate,
  • Pentru însiropat:
  • 350 ml apă,
  • 2 lingurițe cafea măcinată,
  • Pentru decor:
  • 150 ml frișcă lichidă,
  • 3 pătrățele ciocolată albă,
  • Flori de napolitană, inimioare și perle de zahăr de la Dr. Oetker,
  • Ornamente din pastă de zahăr pictate

Mod de preparare

 

Blatul:

se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare până se obține o spumă tare, apoi se adaugă îndulcitor – eu am pus 5 ml de îndulcitor, echivalentul a 50 g zahăr, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, dar ținând cont și că îndulcitorul este mult mai dulce la gust.

Se adaugă, pe rând, gălbenușurile, apoi și apa, uleiul, făina și praful de copt, omogenizând. Compoziția se toarna într-o formă rotundă pregătită cu foaie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit, 25-30 de minute, la foc mic. Se lasă la răcit.

 

Siropul:

Se prepară o cafea mai slabă, care se lasă la răcit.

 

Crema de ciocolată și alune de pădure:

Se topesc cele două feluri de ciocolată pe baie de abur și se lasă un pic la răcit.

Se amestecă smântâna cu ciocolata topită și se bate cu mixerul doar un pic, nu bateți prea mult ca să nu se taie.  Se adaugă și alunele de pădure rumenite și măcinate și se amestecă ușor, cu o spatulă.

 

Asamblare și Decor:

Se taie pandișpanul în două foi, care se însiropează. Se adaugă crema, nivelând frumos, apoi se adaugă capacul tortului.

Se bate frișca lichidă cu mixerul, până devine cremoasă. Se îmbracă tortul, păstrând două linguri de frișcă pentru scris mai târziu. Se ornează cu flori de napolitană, inimioare și perle de zahăr. Pentru scris, se amestecă frișca păstrată mai devreme cu puțină ciocolată albă topită și răcită.

Pentru o notă romantică, se adaugă pe tort și trandafirul din fondant, pictat.

Se dă la rece până la servire.

 Timp de coacere: aprox 25-30 min

Timp de pregătire: aprox 2h

Porții: 12

Poftă Bună!

 

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/03/tort-8-martie-2019.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort 8 Martie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort 8 martie

Postat de Constelatialeu

Desert tort 8 martie

 Crusta :Am folosit un inel de tort, l-am ajustat la dimensiunea de 16 cm. Pe marginea inelului am pus folie acetata. Am maruntit biscuitii si napolitana, am topit untul si ciocolata, apoi am...

Citeste continuarea

Desert tort 2 martie - La multi ani, Dora

Postat de Constelatialeu

Desert tort 2 martie - La multi ani, Dora

Blat: Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si amidonul, am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare.La final am incorporat nuca taiata grosier. Am intins...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2019, 19:31
la 09.03.2019, 19:37
la 09.03.2019, 20:23
Un tort delicios și frumos!
la 09.03.2019, 20:24
la 09.03.2019, 21:48
Faci torturi frumoase mereu! Bravo!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking