Blatul:
se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare până se obține o spumă tare, apoi se adaugă îndulcitor – eu am pus 5 ml de îndulcitor, echivalentul a 50 g zahăr, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, dar ținând cont și că îndulcitorul este mult mai dulce la gust.
Se adaugă, pe rând, gălbenușurile, apoi și apa, uleiul, făina și praful de copt, omogenizând. Compoziția se toarna într-o formă rotundă pregătită cu foaie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit, 25-30 de minute, la foc mic. Se lasă la răcit.
Siropul:
Se prepară o cafea mai slabă, care se lasă la răcit.
Crema de ciocolată și alune de pădure:
Se topesc cele două feluri de ciocolată pe baie de abur și se lasă un pic la răcit.
Se amestecă smântâna cu ciocolata topită și se bate cu mixerul doar un pic, nu bateți prea mult ca să nu se taie. Se adaugă și alunele de pădure rumenite și măcinate și se amestecă ușor, cu o spatulă.
Asamblare și Decor:
Se taie pandișpanul în două foi, care se însiropează. Se adaugă crema, nivelând frumos, apoi se adaugă capacul tortului.
Se bate frișca lichidă cu mixerul, până devine cremoasă. Se îmbracă tortul, păstrând două linguri de frișcă pentru scris mai târziu. Se ornează cu flori de napolitană, inimioare și perle de zahăr. Pentru scris, se amestecă frișca păstrată mai devreme cu puțină ciocolată albă topită și răcită.
Pentru o notă romantică, se adaugă pe tort și trandafirul din fondant, pictat.
Se dă la rece până la servire.
Timp de coacere: aprox 25-30 min
Timp de pregătire: aprox 2h
Porții: 12
Poftă Bună!
Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/03/tort-8-martie-2019.html