Ingrediente
- Blat forma de 18 cm
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 5 linguri nuca macinata
- 2 linguri faina
- 1 lingura cacao
- Sirop de visine
- Crema
- 100 g ciocolata alba
- 150 ml frisca lichida Creme Patiserie
- 250 g mascarpone
- 2 linguri dulceata de visine
- Frisca pentru ornat
- 200 g smantana dulce pentru frisca
- 200 ml frisca lichida Creme Patiserie
- Decor
- ciocolata topita
- numere din ciocolata
- visine conservate scurse de sirop
Mod de preparare
Blat : Am folosit o forma de tort cu diametru de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul s-a topit, am adaugat nuca macinata, faina si cacao si am omogenizat. Apoi am incorporat albusurile cu miscari lente de jos in sus. Am turnat compozitia in forma de tort, am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca bine, de preferat sa se faca cu o zi inainte, se taie mai bine.
Crema : Ciocolata impreuna cu frisca lichida le-am pus intr-un castron pe baie de aburi, nu trebuie sa dea in fiert, doar sa se topeasca ciocolata. Apoi se da castronul la frigider cca. 2 ore. Dupa 2 ore se scoate de la frigider, se transfera intr-un castron mai incapator, se adauga mascarponele si dulceata de visine si se mixeaza bine, obtinem o crema consistenta, o lasam la frigider pana ne apucam sa asamblam tortul.
Pentru ca mi-am dorit sa creez un ceas, am topit ciocolata si am format numerele de la 1 la 12 si doua limbi, una mare si una mica le-am lasat la rece sa se intareasca. Am pus la scurs visine, iar siropul de la visine l-am folosit la insiropat.
Frisca : Am mixat smantana dulce cu frisca lichida pana am obtinut o frisca ferma.
Asamblare: Am sectionat blatul de tort in 3. Am asezat prima parte pe un platou, am insiropat-o bine, apoi am intins o parte din crema, am asezat pe margine visine din dulceata, peste care am pus partea a doua de blat insiropata, am intins crema si am asezat ultima parte de blat insiropat, am intins restul de crema. Pe margini am ornat cu frisca si am turnat ciocolata topita. Am format ceasul din ciocolata. La baza tortului am pus visine scurse de sirop si am trecut cu ciocolata topita peste ele. Cam asta a fost tot.....
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Al doisprezecelea ceas" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|