Desert tort Al doisprezecelea ceas

Postat de Constelatialeu in Torturi
29 Dec 2017 | 2386 vizualizari
Desert tort Al doisprezecelea ceas

Cica pe 31 la orele douasprezece fix bate gongul si este alungat anul 2017 si isi face aparitia anul 2018, treaba lor ,nu ma bag, dar zic asa , 2018 asta care apari poate te trezesti si aduci lucruri bune si corecte. La multi ani !

Ingrediente

  • Blat forma de 18 cm
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • Sirop de visine
  • Crema
  • 100 g ciocolata alba
  • 150 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • 250 g mascarpone
  • 2 linguri dulceata de visine
  • Frisca pentru ornat
  • 200 g smantana dulce pentru frisca
  • 200 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • Decor
  • ciocolata topita
  • numere din ciocolata
  • visine conservate scurse de sirop

Mod de preparare

Blat : Am folosit o forma de tort cu diametru de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat pana ce zaharul s-a topit, am adaugat nuca macinata, faina si cacao si am omogenizat. Apoi am incorporat albusurile cu miscari lente de jos in sus. Am turnat compozitia in forma de tort, am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade C, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca bine, de preferat sa se faca cu o zi inainte, se taie mai bine.

Crema : Ciocolata impreuna cu frisca lichida le-am pus intr-un castron pe baie de aburi, nu trebuie sa dea in fiert, doar sa se topeasca ciocolata. Apoi se da castronul la frigider cca. 2 ore. Dupa 2 ore se scoate de la frigider, se transfera intr-un castron mai incapator, se adauga mascarponele si dulceata de visine si se mixeaza bine, obtinem o crema consistenta, o lasam la frigider pana ne apucam sa asamblam tortul.

Pentru ca mi-am dorit sa creez un ceas, am topit ciocolata si am format numerele de la 1 la 12 si doua limbi, una mare si una mica le-am lasat la rece sa se intareasca. Am pus la scurs visine, iar siropul de la visine l-am folosit la insiropat.

Frisca : Am mixat smantana dulce cu frisca lichida pana am obtinut o frisca ferma.

Asamblare: Am sectionat blatul de tort in 3. Am asezat prima parte pe un platou, am insiropat-o bine, apoi am intins o parte din crema, am asezat pe margine visine din dulceata, peste care am pus partea a doua de blat insiropata, am intins crema si am asezat ultima parte de blat insiropat, am intins restul de crema. Pe margini am ornat cu frisca si am turnat ciocolata topita. Am format ceasul din ciocolata. La baza tortului am pus visine scurse de sirop si am trecut cu ciocolata topita peste ele. Cam asta a fost tot.....

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Al doisprezecelea ceas" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort pralinat cu trufe

Postat de Ela68

Desert tort pralinat cu trufe

Mod de preparare blat ciocolata : Topim ciocolata la Bain-Marie, adaugam untul, zaharul si omogenizam. Adaugam ouale pe rand, amestecand cu grija dupa fiecare, apoi sarea, vanilia si...

Citeste continuarea

Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Postat de oanapl

Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Pentru blat: Se pune ciocolata în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2017, 17:46
frumos
la 29.12.2017, 18:06
Superb! La mulți ani!
la 29.12.2017, 18:17
Foarte bun!
la 29.12.2017, 18:32
Ce fain arată...!
la 29.12.2017, 19:40
Cleme, ce gust au lingurile macinate? ? In rest, numai de bine, e fix pe gustul meu cu ciocolata si vi'si'ne! La multi ani!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking