Desert tort Bianca

Postat de Constelatialeu in Torturi
16 Sep 2017 | 4741 vizualizari
Desert tort Bianca

Maine pe 17 septembrie e ziua ''fetei mele'' Bianca, ca am o fiica, o zuza ca si mine, de parca am facut-o eu....Bianca este partenera lui Cristian baiatul meu, de la dans sportiv, era o vreme cand multa lume credea ca e fata mea.....intr-un fel asa o si consider fata mea, mi-a intrat la suflet. Maine implineste 20 de ani si nu puteam sa nu-i fac un tort. La multi ani, Bianca !

Ingrediente

  • Blat forma cu diametrul 18 cm
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri alune de padure macinate
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri gem de prune amestecat cu nuca macinata
  • Crema
  • 240 g ciocolata amaruie cu 65% cacao
  • 240 ml frisca lichida Hulala
  • 397 crema de lapte condensat caramelizat DeLatte
  • 1 banana
  • Krant
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri alune de padure macinate
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 4 lingururi zahar
  • 1 esenta de rom
  • Decor
  • inimioare de zahar
  • bobite de rodie

Mod de preparare

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam bine albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea tare, apoi adaugam galbenusurile si omogenizam bine. La final,adaugam alunele macinate, faina si gemul amestecat cu nuca macinata. Tapetam o forma de tort, cu diametrul de 18 cm, cu hartie de copt, turnam blatul in forma si dam la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii, se lasa sa se raceasca bine. De preferat sa se coaca cu o zi inainte de a-l asambla. Cand este rece, se taie in 5 parti. 

Sirop: Apa si zaharul se pun la fiert, cand da in clocot, se trage de pe foc si se adauga esenta de rom, se lasa la racit.

Krant : Zaharul il punem la caramelizat, cand capata o culoare de chihlimbar, adaugam alunele macinate, omogenizam si intindem intr-un strat cat mai subtire pe o hartie de copt, lasam sa se raceasca bine.

Crema: Intr-un castron de inox, rupem ciocolata bucatele, adaugam frisca lichida si punem castronul pe baie de aburi pana se topeste ciocolata, nu trebuie sa dea in clocot, omogenizam bine, apoi dam la frigider cca 1 ora. Dupa 1 ora, scoatem de la frigider si mixam bine, adaugam si laptele condensat si mixam pana obtinem o crema spumoasa.

Asamblare : Pe un platou, asezam prima parte de blat, insiropam bine, intindem un strat de crema si apoi bucati de banana, asezam al doilea blat, insiropam, intindem crema, apoi krant maruntit, peste care asezam blatul al treilea, intindem crema, bucati de banana, blatul al patrulea, intindem crema si krant matuntit, asezam si ultimul blat insiropat si ornam cu crema ramasa dupa bunul plac. Am folosit bucati de krant, inimioare de zahar si bobite de rodie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Bianca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu afine si lamaie

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu afine si lamaie

Blatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul si mixati pana spuma devine lucioasa. Incorporati galbenusurile, apoi uleiul si iaurtul. Adaugati caoaja rasa...

Citeste continuarea

Tort Egiptean

Postat de Creatsa

Tort Egiptean

Foi : Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare,am adaugat zaharul in ploaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat faina si nucile macinate amestecand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.09.2017, 20:24
frumos
la 16.09.2017, 20:35
tort eu?
la 16.09.2017, 20:39
La multi ani Biancai
la 16.09.2017, 20:49
Tu esti Diamantoasa...
la 16.09.2017, 21:02
bun si frumos

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking