Tort cu morcov si lamaie

Postat de Bianca20 in Torturi
27 Aug 2015 | 8637 vizualizari
Tort cu morcov si lamaie

Ingrediente

Blat:

  • 280 g. faina;
  • 225 ml, ulei;
  • 10 g. praf de copt;
  • 1 lgt. ghimbir;
  • 1 lgt. rasa scortisoara;
  • un praf nucsoara;
  • 3 oua;
  • 300 g. morcovi;
  • 200 g. zahar;
  • un praf sare;
  • 1/4 lgt. bicarbonat;
  • 2 lg. zeama de lamaie;

Crema:

  • 2 lamai;
  • 2 oua;
  • 2 lg. amidon;
  • 6 lg. zahar;
  • 50 g. unt;
  • 500 ml. frisca lichida;

Sirop:

  • 300 ml. apa;
  • 2 lg. zahar;
  • 1/2 lamaie;

Decor:

  • 200 g ciocolata alba;

Mod de preparare

Blat: Faina se cerne intr-un bol si se adauga sarea, praful de copt si zaharul. Ouale se mixeaza cu uleiul, ghimbirul, nucsoara si scortisoara. Se adauga amestecul uscat in 2 transe si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se adauga morcovul ras si se amesteca de sus in jos pana la omogenizarea completa. Compozitia se imparte in 3. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda de 24 cm diametru. Se coc pe rand cele 3 blaturi la 180 de grade timp de 15-20 minute. Puteti sa coaceti un singur blat, pe care il taiati in 3 si pe care il lasati 40-45 de minute in cuptor.

Crema: Ouale se mixeaza cu zaharul si amidonul . Se adauga coaja de la o lamaie si zeama de la amandoua. Se pune pe foc si se amesteca pana se ingroasa. Se adauga untul si se lasa sa se raceasca. Se mixeaza frisca si se adauga peste crema racita.

Decor: Se taie din hartie de copt fasii de diferite lungimi si dreptunghiuri de inaltimea tavii in care s-a copt blatul. Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se intinde pe fasii si dreptunghiuri. Se lasa sa se intareasca putin. Fasiile se indoaie, unind capetele. Se dau la frigider.

Se pune primul blat in forma de tort cu inel detasabil. Se adauga 1/3 din siropul pe care il facem punand apa, lamaia si zaharul pe foc pana incepe sa fiarba. Se adauga 1/2 din crema si se pune al doilea blat. Il insiropam, adaugam restul de crema, oprind 3-4 lg. pentru ornat. Se pune si ultimul blat, il insiropam, adaugam crema oprita si dam la frigider pentru 3-4 ore. 

Dupa trecerea timpului, se scoate inelul detasabil si se niveleaza marginile. Se scoate ciocolata si indepartam fasiile de hartie de copt. Asezam in mijloc fasiile de ciocolata cele mai mari si continuam cu cele mai mici, lipindu-le cu putina frisca si formand o fundinta. Pe margini se pun dreptunghiurile de ciocolata si se da tortul la frigider pentru inca 1-2 ore. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu morcov si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu morcovi si nuca

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu morcovi si nuca

Blatul: Intr-un bol mixati albusurile cu sarea.  Cand incep sa devina spuma, adaugati zaharul brut, treptat, mixati pana obtineti o bezea. Intr-un bol amestecati galbenusurile cu uleiul, le...

Citeste continuarea

Tort de morcov la slow cooker Crock-Pot 4.7L Digital

Postat de gaby_d

Tort de morcov la slow cooker Crock-Pot 4.7L Digital

Mod de preparare Tort de morcov la  Crock Pot Slow Cooker Pregateste ingredientele. Morcovul spala-l, curata-l si rade-l pe razatoarea cu ochiuri mici. Scurge ananasul din conserva...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.08.2015, 10:37
Ce bun o fi!
la 27.08.2015, 10:37
Ce mult imi place si mie blatul cu morcov ... delicios
la 27.08.2015, 10:48
hmmm cum arata
la 27.08.2015, 10:52
la 27.08.2015, 10:56
ce bine arata

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking