Desert tort ciocolatos fara coacere

Postat de eumimi in Torturi
28 Feb 2016 | 12520 vizualizari
Desert tort ciocolatos fara coacere

Un tort ciocolatos si foarte delicios, fara coacere, tortul Godina. Reteta am publicat-o si pe site-ul meu http://noiinbucatarie.ro/tort-cu-ciocolata-fara-coacere/

Ingrediente

  • 200 g biscuiti
  • 2 linguri cacao
  • 120 g unt sau margarina topita
  • 600 g smantana pentru frisca
  • 500 g ciocolata de menaj
  • 70 g zahar pudra
  • 1 plic de gelatina

Mod de preparare

Biscuitii se faramiteaza, se adauga margarina topita, cele 2 linguri de cacao si se omogenizeaza bine. Compozitia se pune pe fundul unei cratite cu peretii detasabili si se preseaza bine. Se da la rece si pregatim crema de ciocolata.

400 g smantana pentru frisca o mixam pana devine ferma. Restul de 200 de g de smantana pentru frisca se pune pe foc la flacara mica si se lasa sa se incalzeasca, adaugam ciocolata rupta in bucati si amestecam in continuu pana cand ciocolata se topeste. Adaugam si zaharul pudra si amestecam (daca nu vreti sa fie foarte dulce puteti elimina zaharul). Luam compozitia de pe foc si o lasam 5-6 minute sa se racoreasca.

Hidratam gelatina in apa rece, apoi o punem pentru 10 secunde la microunde sa se inmoaie. In compozitia cu ciocolata adaugam frisca batuta si gelatina si amestecam bine sa se omogenizeze.

Va rezulta o pasta nu foarte groasa pe care o vom turna peste biscuitii zdrobiti din tava.

Se da la rece pana a doua zi sau pentru cel putin 7-8 ore.

Cand se portioneaza se trcece lama cutitului prin jetul de apa rece.

Tot cu un cutit cu lama groasa am dezlipit usor marginile tortului de peretii detasabili ai cratitei ( imi era teama sa nu se desprinda urat ).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort ciocolatos fara coacere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Deset tort cu ciocolata, visine si crema de portocale

Postat de oanapl

Deset tort cu ciocolata, visine si crema de portocale

Pentru crema de ciocolată , încălzești frișca lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi ciocolata ruptă bucățele. După un minut amesteci bine...

Citeste continuarea

Tort cu zmeura si mascarpone

Postat de rhapsody

Tort cu zmeura si mascarpone

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3. Mixeaza galbenusurile cu 80 g zahar tos pana cand isi tripleaza volumul si se deschid la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2016, 22:47
Super bun tortul!!!
la 28.02.2016, 22:54
Merci!!!!
la 28.02.2016, 23:27
Ce tort bun!
la 28.02.2016, 23:28
foarte bun
la 29.02.2016, 00:20
bun

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking