Desert tort ciocolatos fara coacere

Postat de eumimi in Torturi
28 Feb 2016 | 12520 vizualizari
Desert tort ciocolatos fara coacere

Un tort ciocolatos si foarte delicios, fara coacere, tortul Godina. Reteta am publicat-o si pe site-ul meu http://noiinbucatarie.ro/tort-cu-ciocolata-fara-coacere/

Ingrediente

  • 200 g biscuiti
  • 2 linguri cacao
  • 120 g unt sau margarina topita
  • 600 g smantana pentru frisca
  • 500 g ciocolata de menaj
  • 70 g zahar pudra
  • 1 plic de gelatina

Mod de preparare

Biscuitii se faramiteaza, se adauga margarina topita, cele 2 linguri de cacao si se omogenizeaza bine. Compozitia se pune pe fundul unei cratite cu peretii detasabili si se preseaza bine. Se da la rece si pregatim crema de ciocolata.

400 g smantana pentru frisca o mixam pana devine ferma. Restul de 200 de g de smantana pentru frisca se pune pe foc la flacara mica si se lasa sa se incalzeasca, adaugam ciocolata rupta in bucati si amestecam in continuu pana cand ciocolata se topeste. Adaugam si zaharul pudra si amestecam (daca nu vreti sa fie foarte dulce puteti elimina zaharul). Luam compozitia de pe foc si o lasam 5-6 minute sa se racoreasca.

Hidratam gelatina in apa rece, apoi o punem pentru 10 secunde la microunde sa se inmoaie. In compozitia cu ciocolata adaugam frisca batuta si gelatina si amestecam bine sa se omogenizeze.

Va rezulta o pasta nu foarte groasa pe care o vom turna peste biscuitii zdrobiti din tava.

Se da la rece pana a doua zi sau pentru cel putin 7-8 ore.

Cand se portioneaza se trcece lama cutitului prin jetul de apa rece.

Tot cu un cutit cu lama groasa am dezlipit usor marginile tortului de peretii detasabili ai cratitei ( imi era teama sa nu se desprinda urat ).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort ciocolatos fara coacere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort cu visine si soc

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu visine si soc

Blatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati 2 linguri de zahar si mixati pana este topit. Galbenusurile le mixati cu restul de zahar. Amestecati praful de...

Citeste continuarea

Tort "Old fashion"

Postat de doralinda72

Tort "Old fashion"

In bolul de la mixer, punem ouale, zaharul si batem la viteza mare pana devine o compozitie "spumoasa". Amestecam faina cu cacao si indicat este sa trecem printr-o sita intai de a adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2016, 22:47
Super bun tortul!!!
la 28.02.2016, 22:54
Merci!!!!
la 28.02.2016, 23:27
Ce tort bun!
la 28.02.2016, 23:28
foarte bun
la 29.02.2016, 00:20
bun

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking