Desert tort Coffe-Caramel

Postat de Ela68 in Torturi
8 Dec 2017 | 4291 vizualizari
Desert tort Coffe-Caramel

Un tortulet ce contine caramel, alune, cafea, Nutella si multa dragoste. L-am facut pentru o persoana speciala ce si-a dorit aceasta combinatie. Pentru iubitorii de caramel si cafea este un deliciu, va asigur. Il puteti face la ocazii speciale, cu un decor elegant, iar musafirii vor fi pe deplin incantati. Abia ce-am reusit sa salvez pentru sedinta foto, ultima feliuta !

Ingrediente

  • Ingrediente blat :
    • 4 oua
    • 250 gr Nutella
    • 80 gr faina
    • 80 gr alune de padure
    • 80 gr piscoturi
    • 150 ml smantana pentru frisca
    • 1 lingurita praf de copt
    Crema caramel :
    • 3 oua
    • 100+150 gr zahar
    • 180 gr unt
    • 150 gr alune de padure
    Strat de ciocolata :
    • 150 gr ciocolata neagra
    • 150 gr lapte condensat
    • 25 gr unt
    Crema de cafea :
    • 100 ml smantana pentru frisca
    • 100 gr ciocolata alba
    • 1 lingurita Ness
    • 1 galbenus
    • 1 lingura zahar
    • 125 gr mascarpone
    Sirop cafea:
    • 7 linguri zahar brun
    • 260 ml apa
    • 3-4 linguri lichior de cafea

Mod de preparare

Mod de preparare blat:

Incalzim Nutella la microunde cat sa fie fluida, adaugam galbenusurile pe rand, amestecand dupa fiecare, apoi, cu grija, incorporam albusurile batute spuma.

Prajim putin alunele si le dam coaja jos, le macinam si le adaugam in crema de Nutella. Urmeaza faina, praful de copt si piscoturile maruntite.

Batem smantana pana obtinem frisca, o adaugam compozitiei de mai sus, apoi o turnam in forma tapetata cu unt si hartie de copt. Se coace aproximativ 25-30 minute la 190 grade C. Se lasa blatul la racit si se taie in doua. Ca sa iasa egale, eu impart aluatul si coc pe rand doua foi.  

Mod de preparare crema caramel :

Ouale, untul si zaharul se pun la foc mic si se amesteca pana cand compozitia devine ca o budinca. 

Separat, intr-o cratita cu fund dublu se ard 150 gr zahar si cand este topit, se toarna in fir subtire peste crema de oua fierbinte, omogenizand totul cu ajutorul unui tel.

Alunele de padure le prajim si le macinam, insa nu foarte fin si le adaugam cremei.Se lasa la racit.

 Mod de preparare strat de ciocolata :

Topim la foc mic ciocolata, laptele condensat si untul pana se omogenizeaza.

Mod de preparare crema de cafea :

Punem la foc mic intr-un vas smantana si ciocolata rupta bucatele si lasam sa se omogenizeze, fara sa fiarba. Adaugam galbenusul si nessul si mai lasam un minut.

Cand s-a racit complet, adaugam mascarpone si mixam pana la incorporare. Lasati la frigider cateva ore.


Mod de preparare sirop cafea:
Zaharul se pune intr-o craticioara la foc mic, amestecand pana la topire. Adaugam apoi apa fierbinte si lasam pana ce zaharul e complet dizolvat. Cand s-a racit, adaugam lichiorul de cafea.
Asamblare:
 Se asaza blatul pe un platou si se monteaza in jurul unui inel reglabil.
 Insiropam primul blat cu jumatate din sirop.
Turnam stratul de ciocolata si nivelam.Lasam la frigider pana se intareste , astfel incat sa nu se amestece cu crema de caramel.
 Adaugam crema caramel si nivelam, apoi asezam al doilea blat pe care-l insiropam.
Deasupra punem crema de cafea, oprind din ea cateva linguri pentru decor.
Il decorati cum va place, eu am facut cateva bombonele din praline, acoperite cu ciocolata si firisoare din zahar ars.


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Coffe-Caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si jeleu de visine

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si jeleu de visine

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare ca de bezea. Se pune apa si se mai mixeaza putin....

Citeste continuarea

Tort aniversar

Postat de gabrielacuisine

Tort  aniversar

 Reteta de blat o gasiti la acest link: http://gabrielacuisine.ro/chec-parfumat-cu-lamaie-si-unt/ , este un blat umed care nu trebuie insiropat. Cand il taiati, veti obtine doua foi cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.12.2017, 10:13
Ce bine arata, marca Ela
la 08.12.2017, 10:24
, merci !
la 08.12.2017, 12:10
Delicios!
la 08.12.2017, 12:26
Ce bunătate!
la 08.12.2017, 14:18
Arata tare bine!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking