Desert tort cu banane si pere

Postat de cristina1985 in Torturi
2 Dec 2017 | 3123 vizualizari
Desert tort cu banane si pere

Ingrediente

  • Blaturi:
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 40 g faina de grau
  • 40 g faina de hrisca
  • 40 g migdale macinate
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 1 1/2 plicuri budinca vanilie
  • 750 ml lapte
  • 150 g unt
  • 6 lg zahar
  • 2 banane mari
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 300 ml apa
  • Ornat:
  • compot pere (cutie mare-8 jumatati)
  • 1/2 plic praf gelatina
  • fulgi migdale

Mod de preparare

Blaturi: se bat ouale cu 2 lg apa fierbinte si 120 g zahar. Apoi, se adauga faina de grau, cea de hrisca, praful de copt si migdalele macinate.

Se fac doua blaturi (pe rand sau in acelasi timp), in forme cu diametru de  26 cm, timp de 30 minute. Verificati dupa 15 minute. Sa nu va speriati pentru ca aluatul este putin, se mai umfla de la praf de copt!

Crema: Se amesteca praful de budinci cu  4-6 lg lapte si zahar. Se fierbe laptele, iar cand da in clocot, se adauga amestecul de budinca, treptat, amestecand tot timpul. Se fierbe 10 minute (amestecand). Se pune o folie alimentara peste crema si se lasa la racit 10 minute. Apoi se pune vasul cu crema intr-un alt vas mai mare, cu apa rece (pentru a se raci mai repede).

Peste untul moale se pune treptat crema, amestecand.

Sirop: se caramelizeaza zaharul, se adauga apa si se fierbe pana se dizolva tot caramelul.

Fulgii de migdale se prajesc putin (fara ulei), pana se rumenesc. Sa-i amestecati cu lingura, pentru a nu se arde.

Se insiropeaza primul blat, se pune crema, rondele de banane A l doilea blat se insiropeaza, se pune crema (si pe margine) si se asaza jumatatile de pere.

Gelatina se amesteca cu 50 ml apa rece si se lasa 10 minute. Apoi se pune pe baie de aburi si se fierbe pana se topeste. Se lasa putin la racit (dar nu mult!)

Pe margine se pun fulgii de migdale, iar deasupra se pune gelatina. Se tine la frigider cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu banane si pere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort de biscuiti (Pentru Halloween)

Postat de AndrutzaP

Tort de biscuiti (Pentru Halloween)

    Pentru inceput lasam untul la temperatura camerei. Trebuie sa fie atat de moale cat sa poata fi mixat.    Mixam untul cu zaharul pudra pana se omogenizeaza bine. Adaugam...

Citeste continuarea

Desert Trio Magic sau Primavara pufoasa

Postat de Constelatialeu

Desert Trio Magic sau Primavara pufoasa

Mai intai am pregatit am pregatit frisca batuta din 300 ml smantana pentru frisca si 3 pliculete de zahar vanilat. Frisca ce am impartit-o in 3 pentru fiecare mouse. Mouse ciocolata alba : Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2017, 20:29
la 02.12.2017, 20:31
Multumesc!
la 03.12.2017, 07:11
Foarte bun!
la 04.12.2017, 19:55
la 04.12.2017, 21:25
Multumesc!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking