Tort martisor

Postat de Constelatialeu in Torturi
28 Feb 2019 | 1959 vizualizari
Tort martisor

Leone al meu si-a exprimat dorinta in felul urmator '' poti sa-mi faci un tortulet mic, cu vanilie si ciocolata '' si binenteles ca mama leu  nu a zis nu....:D

Ingrediente

  • Blat
  • 5 oua medii
  • 5 linguri zahar
  • 8 linguri nuca macinata ( nu foarte pline)
  • 4 linguri faina ( nu foarte pline)
  • un praf de sare
  • Sirop
  • 500 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 2 fiole esenta rom Dr. Oetker
  • Crema ciocolata
  • 150 g ciocolata neagra
  • 250 ml frisca lichida Montare D`Oro
  • Crema vanilie
  • 4 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 350 ml lapte
  • 75 g unt cu 82% grasime
  • 35 g amidon alimentar Dr. Oetker
  • 1 pliculet vanilie bourbon Dr. Oetker
  • 50 ml frisca lichida Montare D`Oro
  • pentru decorat
  • creioane colorate Dr. Oetker

Mod de preparare

Blat: Am folosit o forma de tort cu diametrul de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile cu miscari lente de jos in sus, apoi am adaugat faina si nuca macinata, amestecand de jos in sus cu miscari lente. Am turnat compozitia in forma de tort si am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, Este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit ( eu l-am lasat pana a doua zi cand se taie mult mai bine).

Sirop: Apa cu zaharul se pun la fiert, se lasa sa dea in 2-3 clocote apoi se trage de pe foc si se adauga esenta de rom. Se lasa la racit.

Crema ciocolata : Ciocolata maruntita se pune intr-un castron de inox se adauga frisca lichida si apoi asezam castronul pe baie de abur. Amestecat bine pana se topeste ciocolata, frisca lichida nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se lasa sa se tempereze si apoi se da la frigider cateva ore ( eu am lasat pana a doua zi). A doua zi am mixat foarte bine pana am obtinut o crema spumoasa.

Crema vanilie: Galbenusurile impreuna cu zaharul le-am mixat pana s-au albit, apoi am adaugat amidonul si am omogenizat si am subtiat totul cu 100 ml lapte rece. Restul de lapte l-am pus la fiert intr-o cratita de inox. cand laptele a inceput sa fiarba am adaugat amestecul de galbenusuri. trebuie sa avem grija sa amestecam continuu sa nu se lipeasca, cand incepe sa se ingroase crema tragem de pe foc si adaugam untul la temperatura camerei, incorporam bine iar la final adaugam si vanilia bourbon. Se aseaza peste crema folie alimentara, se lasa sa se racoreasca  si apoi se pune la frigider cateva ore ( la fel am lasat crema pana a doua zi ) A doua zi am scos din frigider si am mixat 2 min apoi am adaugat frisca lichida si am mixat cca 5 min pana am obtinut o crema spumoasa.

Asamblare: Am sectionat blatul in  4 parti aproximativ egale. Am asezat prima sectiune pe un platou, am insiropat-o bine, apoi am intins crema de ciocolata, am venit cu a doua sectiune de blat, am insiropat-o si am intins crema de vanilie, peste care am pus a treia sectiune de blat si am insiropat-o, am intins crema de ciocolata si am pus ultima sectiune de blat insiropata. Am imbracat tortul cu cele doua creme si am ornat dupa cum mi-a fost inspiratia, pentru decor am folosit creioanele colorate de la Dr. Oetker

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort martisor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Retete similare

Desert tort de Martisor

Postat de momo121

Desert tort de Martisor

Pentru blat:      Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem si uleiul, impreuna cu...

Citeste continuarea

Desert tort Martisor

Postat de ancutsa

Desert tort Martisor

  Pentru blaturi: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenușurile și praful de copt. O treime din compoziție se amestecă,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2019, 17:13
Tortul este de nota 20!
la 28.02.2019, 17:32
Ce mult imi place cum l-ai ornat! si sigur si delicios!
la 28.02.2019, 17:34
Frumos
la 28.02.2019, 17:53
la 28.02.2019, 18:47
Minunat, Cleme, minunat!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking