Desert tort cu blat de nuca si crema de vanilie cu mascarpone

Postat de mirela0911 in Torturi
19 Iun 2017 | 24620 vizualizari
Desert tort cu blat de nuca si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru blat m-am inspirat de la Oana (multumesc :-*), crema am facut-o cum am gandit eu de cuviinta ca ar fi pe gustul nostru si a iesit un deliciu! 

Ingrediente

Pt. blat:

  • 8 albusuri
  • un praf de sare
  • 8 lg zahar
  • 250 g nuca macinata
  • 4 lg faina
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 3 galbenusuri
  • 3 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 lg amidon
  • 350 ml lapte
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida

Mai avem nevoie de:

  • 3 lg zahar
  • o mana de nuca

Mod de preparare

Blatul: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Separat se amesteca nuca macinata cu faina si praful de copt. Se incorporeaza ingredientele uscate in spuma in 2-3 reprize, amestecand cu grija de jos in sus, pana la omogenizare. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu pereti detasabili, tapetata cu hartie de copt.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana trece testul scobitorii, cca 30 de minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine apoi se taie in trei parti.

Crema: Galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga amidonul apoi laptele cate putin pentru a nu face cocoloase. Se pune pe foc mic si se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca.

Separat se mixeaza mascarponele, adaugand in 2-3 reprize frisca lichida. Din acest amestec se opresc 3-4 lg, restul se omogenizeaza treptat cu budinca racita.

Intr-o cratita se pune zaharul la caramelizat. Cand s-a topit tot se adauga nuca, se amesteca bine apoi se rastoarna pe hartie de copt. Se lasa sa se raceasca apoi se macina, nu foarte fin, sa ramana si bucatele mai mari.

Pe un platou se aseaza primul blat, se unge cu o treime din crema de vanilie, se pune al doilea blat, se une cu crema iar deasupra se pune ultimul blat. Se imbraca tortul in crema de vanilie ramasa iar deasupra se fac cateva moatze din crema de mascarpone cu frisca pastrata.

Se tapeteaza pe margini cu krantz-ul de nuca (la capitoul acesta trebuie sa mai exersez) si se presara si deasupra. Se da la frigider pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu blat de nuca si crema de vanilie cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coapte

Postat de RuxyRux

Desert tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coapte

 Blatul de bezea si nuca coapta: 1. Nucile se pun la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade, apoi se racesc complet si se fac pudra la blender. 2. Albusurile se mixeaza spuma cu praful...

Citeste continuarea

Desert tort 27 ani

Postat de Constelatialeu

Desert tort 27 ani

Blat umed : Am folosit un inel reglabil, pe care l-am potrivit la dimensiunea de 22 cm, l-am tapetat cu hartie de copt si l-am asezat in tava de la aragaz, tava in care am pus hartie de copt. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2017, 18:59
Yuum ❤
la 19.06.2017, 19:02
Ce bunătate ai făcuuuut!
la 19.06.2017, 19:11
bun bun
la 19.06.2017, 19:17
Ce bunătate! Ne lasă gura apă...!
la 19.06.2017, 19:21
O minunatie!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking