Desert tort cu blat de piscoturi si crema de gris cu nuca de cocos

Postat de mirela0911 in Torturi
20 Sep 2017 | 6254 vizualizari
Desert tort cu blat de piscoturi si crema de gris cu nuca de cocos

Pentru acest tort m-am inspirat de la prajitura Corinei https://www.bucataras.ro/retete/desert-felii-cu-gris-in-lapte-nuca-de-cocos-si-ciocolata-83874.html, doar ca eu am ales sa o fac sub forma de tort si am adaugat in plus si cateva visine. A iesit un deliciu total!  Multumesc Cori pentru inspiratie! :-*

Ingrediente

Pt. crema de gris cu cocos:

  • 500 ml lapte
  • 125 g gris
  • 125 g zahar
  • un praf de sare
  • 50 g nuca de cocos
  • 100 g unt
  • 1 cana visine fara samburi

Pt. crema de ciocolata:

  • 250 ml lapte
  • 2 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 20 g amidon
  • 50 g ciocolata amaruie

Mai avem nevoie de:

  • 1 pachet piscoturi (11 buc)
  • 2 lg nuca de cocos pt ornat

Mod de preparare

Se tapeteaza o tava rotunda cu pereti detasabili, cu folie alimentara. Se asaza pe fundul acesteia piscoturile unul langa celalalt.

Crema de gris: Intr-o oala de inox cu fundul dublu, se pune grisul, zaharul, sarea si nuca de cocos. Se amesteca, apoi se toarna laptele. Se omogenizeaza bine si se pune oala pe foc. Se amesteca continuu pana se ingroasa, se ia de pe foc si se adauga untul.

Se amesteca bine apoi se toarna peste piscoturi. Se niveleaza si se pun deasupra visinele fara samburi.

Crema de ciocolata: Se amesteca laptele cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Se adauga amidonul, se dizolva bine apoi se pune pe foc. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca. La final, se adauga ciocolata amaruie si se omogenizeaza bine. Se toarna peste crema de gris si visine, se niveleaza si se da la rece pentru cel putin 1 ora.

Se indeparteaza folia alimentara, se transfera pe un platou si se decoreaza cu nuca de cocos. Se feliaza si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu blat de piscoturi si crema de gris cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cheesecake cu fulgi de ciocolata si pere caramelizate

Postat de rocsi_1612

Desert cheesecake cu fulgi de ciocolata si pere caramelizate

Crusta: Rupeti biscuitii bucati, ii puneti in blender si ii maruntiti. Untul il topiti pe baie de aburi. Amestecati biscuitii cu untul topit bine. La final adaugati laptele, amestecati bine....

Citeste continuarea

Desert tort cu afine

Postat de andaoana

Desert tort cu afine

Pregatim pentru blat o tava de 20 cm/30 cm pe care o tapetam cu hartie de copt. Pornim cuptorul ca sa se incalzeasca la 180 grade C. Blat Intr-un castron inalt albusurile de la cele 8 oua...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2017, 21:31
Excelent!
la 20.09.2017, 21:33
Minunat!
la 20.09.2017, 21:37
Ce bunătate de tort!
la 20.09.2017, 21:38
Ai taiat coccosul?
la 20.09.2017, 21:58
Multumesc, Rodica!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking