Desert tort cu caju si crema de ciocolata

Postat de ancutsa in Torturi
29 Sep 2020 | 1923 vizualizari
Desert tort cu caju si crema de ciocolata

Când e weekend, nu ai nevoie de alte motive ca să mănânci tort. Așa am pregătit acest tort ușor și aromat, cu foi pufoase de pandișpan cu nuci caju, cremă de ciocolată și decorat cu frișcă.

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 ouă,
  • 5 ml îndulcitor,
  • Un praf de sare,
  • 60 ml ulei,
  • 2 linguri caju măcinat,
  • 3 linguri făină albă,
  • 5 g praf de copt,
  • Cremă:
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 80 g mix ciocolată (60 g cu lapte și 20 g neagră),
  • 50 ml frișcă lichidă,
  • Însiropat (opțional):
  • 100 ml apă,
  • 1 linguriță cafea,
  • Decor:
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • Colorant alimentar gel roșu, după gust,
  • Confetti de zahăr

Mod de preparare

 

 Blatul:

Bați albușurile cu îndulcitorul și sarea, adaugi treptat gălbenușurile, uleiul, caju, făina și praf de copt. Vei obține un aluat moale, aerat, pe care îl torni într-o tavă cu hârtie de copt.

Dai la cuptorul preîncălzit 20-25 de minute, la foc mediu. Pandișpanul obținut este pufos și ușor.

 

Crema:

Bați cu mixerul crema mascarpone cu frișca lichidă și ciocolata topită și răcită, până obții o cremă fină.

 

Montare și decor:

Tai pandișpanul în două foi.

Opțional, poți însiropa ușor pandișpanul cu o ceașcă de cafea preparată mai slab.

Umpli cu crema de ciocolată.

Bați frișca lichidă, mai moale. Îmbraci tortul, dar păstrezi puțină frișcă și pentru decor. Frișca păstrată o colorezi cu colorantul gel roșu și decorezi după gust.

 Nota: Dimensiuni tavă de copt: 20 x 23 cm

Poftă Bună!

 

Daca vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/09/tort-cu-caju-si-crema-de-ciocolata.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu caju si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort M

Postat de Constelatialeu

Desert tort M

Blat : Am folosit o forma de tort cu diametrul 26 cm tapetata cu hartie copt. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana se topeste zaharul, se...

Citeste continuarea

Desert tort Raffa pentru Madalina

Postat de Constelatialeu

Desert tort Raffa pentru Madalina

Blat : In bolul de la robot punem ouale, zaharul si esenta de migdale si mixam bine pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam uleiul si mai mixam 5 min. Separat amestecam ingredientele uscate,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.09.2020, 15:47
la 29.09.2020, 16:42
Un tort excelent, pe placul meu...!
la 29.09.2020, 19:53
la 29.09.2020, 20:05
Bun!
la 29.09.2020, 20:31

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking