Ingrediente
- Blat:
- 6 ouă,
- 5 ml îndulcitor,
- Un praf de sare,
- 60 ml ulei,
- 2 linguri caju măcinat,
- 3 linguri făină albă,
- 5 g praf de copt,
- Cremă:
- 250 g cremă mascarpone,
- 80 g mix ciocolată (60 g cu lapte și 20 g neagră),
- 50 ml frișcă lichidă,
- Însiropat (opțional):
- 100 ml apă,
- 1 linguriță cafea,
- Decor:
- 200 ml frișcă lichidă,
- Colorant alimentar gel roșu, după gust,
- Confetti de zahăr
Mod de preparare
Blatul:
Bați albușurile cu îndulcitorul și sarea, adaugi treptat gălbenușurile, uleiul, caju, făina și praf de copt. Vei obține un aluat moale, aerat, pe care îl torni într-o tavă cu hârtie de copt.
Dai la cuptorul preîncălzit 20-25 de minute, la foc mediu. Pandișpanul obținut este pufos și ușor.
Crema:
Bați cu mixerul crema mascarpone cu frișca lichidă și ciocolata topită și răcită, până obții o cremă fină.
Montare și decor:
Tai pandișpanul în două foi.
Opțional, poți însiropa ușor pandișpanul cu o ceașcă de cafea preparată mai slab.
Umpli cu crema de ciocolată.
Bați frișca lichidă, mai moale. Îmbraci tortul, dar păstrezi puțină frișcă și pentru decor. Frișca păstrată o colorezi cu colorantul gel roșu și decorezi după gust.
Nota: Dimensiuni tavă de copt: 20 x 23 cm
Poftă Bună!
Daca vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/09/tort-cu-caju-si-crema-de-ciocolata.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu caju si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|