Desert tort cu crema de cafea, lime si jeleu de visine

Postat de rocsi_1612 in Torturi
28 Mai 2018 | 3661 vizualizari
Desert tort cu crema de cafea, lime si jeleu de visine

Ce faci cand este ziua unei prietene de suflet? Ii pregatesti ceva bun, un tort, o prajitura, ceva care sa ii aduca o bucurie. Asa fac eu cand este ziua celor dragi sufletului meu. Si cum mi-am dorit ca tortul sa aiba crema de cafea, m-am gandit sa il combin cu o crema cu lime si un jeleu de visine, iar combinatia este una mai mult decat reusita. Am servit o feliuta din el, asa ca va garantez ca este minunat si ca merita sa il faceti si voi.

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri zahar
    • 2 linguri ulei
    • 2 linguri iaurt
    • 8 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    Pentru jeleul de visine:
    • 250 ml sirop de visine (eu l-am folosit pe cel de la visinele conservate pe iarna)
    • 1 lingura zahar pudra
    • 2 linguri pline amidon
    • 1/2 borcan mic cu visine fara samburi
    Crema de cafea:
    • 200 gr ciocolata alba
    • 350 ml frisca lichida
    • 60 ml expresso rece
    • 1 lingurita ness
    • 3 foi de gelatina
    Crema cu lime:
    • 350 gr mascarpone
    • 2 linguri zahar pudra
    • coaja rasa de la 1 lime
    • doua linguri zeama de lime
    Pentru decor:
    • 200 ml frisca lichida
    • 50 gr crema de branza
    • 1 lingura zahar pudra
    • 1 lingurita vanilie
    • praline de ciocolata
    • decoratiuni din zahar
    • boabe de cafea
    • menta

Mod de preparare

Blatul: Separati ouale, mixati galbenusurile cu zaharul, apoi adaugati uleiul, iaurtul si vanilia. Incorporati faina si praful de copt in compozitia de galbenusuri. Albusurile le bateti cu un praf de sare pana devin spuma. Amestecati albusurile in compozitia de mai sus, cu o paleta de silicon, cu miscati lente. Impartiti compozitia in doua boluti in mod egal. Tapetati cu hartie de copt o tava cu diamentru de 23 cm, turnati prima parte de compozitie. Introduceti foaia de blat in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 10 minute. Procedati la fel si cu cealalta foaie. Cand sunt gata, le lasati sa se raceasca. Puteti coace blatul intreg si apoi sa il taiati. Eu prefer sa coc foile le rand.

Jeleul de visine: Intr-o cratita amestecati siropul de visine cu zaharul pudra si amidonul. Puneti cratita pe foc, invartiti mereu, pana jeleul se ingroasa ca o budinca. Asezati un inel detasabil de 18 cm pe un platou, il tapetati in interior cu folie. Turnati jeleul fierbinte, apoi asezati peste el visine, pe care le impindeti putin in interior. Dati jeleul la frigider pana se intareste, 2-3 ore.

Crema de cafea: Topiti pe baie de aburi ciocolata alba. O dati deoparte, adaugati cafeaua, ness-ul si amestecati bine pana sunt toate incorporate. Puneti foile de gelatina in apa rece la hidratat. Frisca rece o mixati pana devine spuma. Adaugati ciocolata alba cu cafea, amestecati bine. Foile de gelatina le scurgeti de apa, le topiti pe baie de aburi. Adaugati gelatina in fir subtire in crema, amestecati bine cu o paleta si repede daca se poate, pentru a nu se strange gelatina intr-un singur loc.

Crema de lime: Mixati mascarponele rece cu zaharul pudra 2-3 minute. Adaugati coaja rasa si zeama de lime, mai mixati cateva secunde. Asezati prima foaie de blat pe un platou, puneti un inel detasabil in jurul sau. Puneti crema de lime, nivelati, apoi scoateti jelul de visine de la rece si cu grija, il asezati pe mijloc. Deasupra puneti crema de cafea (opriti cam 5 linguri din ea), o intindeti bine. Dati la rece tortul 3-4 ore sau peste noapte. Frisca rece, o mixati putin, apoi adaugati crema de branza, zaharul pudra, vanilia si mai mixati pana obtineti o consistenta spumoasa. Scoateti tortul de la rece, indepartati inelul. Il imbracati in totalitate in frisca batuta cu crema de branza. Crema de cafea oprita, o puneti intr-un pos si faceti cateva moate deasupra. Decorati cu praline, decoratiuni din zahar, boabe de cafea si ce mai doriti. Il mai dati la rece circa o ora, apoi il puteti portiona. 

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de cafea, lime si jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de tort cu doua blaturi

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu doua blaturi

Iata cum se prepara Reteta de tort cu doua blaturi Blat cacao : Am folosit un inel reglabil, l-am reglat la 20 cm si l-am tapetat cu hartie de copt.Intr-un castron am pus cele 3 oua, zaharul si...

Citeste continuarea

Desert tort de post

Postat de Constelatialeu

Desert tort de post

Am pus in vasul robotului biscuitii, bananele, pasta de alune si dulceata de zmeura si am mixat  2-3 minute, n-am vrut sa se sfarame de tot biscuitii, am vrut sa ramana bucatele mai mari....

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2018, 11:07
frumos
la 28.05.2018, 11:20
Delicios si frumos!
la 28.05.2018, 11:39
Wooow, ce combinatie!
la 28.05.2018, 11:42
Un tort minunat, ca de altfel tot ce faci!
la 28.05.2018, 12:03
Delicios!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking