Ingrediente
BLAT:
- 3 oua
- 4 linguri zahar
- 1 praf de sare
- 2 linguri ulei
- 5 linguri de faina
- 2 linguri de amidon
- esenta de vanilie
- 1 lingura nuca de cocos
- 1 lingurita praf de copt
CREMA:
- 400 gr branza de vaci
- 400 ml iaurt
- 8 linguri zahar
- esenta de vanilie
- 400 ml frisca
- 1 plic gelatina(10 gr)
SIROP:
- 200 ml suc de portocale (neacidulat)
- 2 linguri de zahar
JELEU :
- 800 ml suc de portocale
- 4 linguri zahar
- 4 linguri amidon
Mod de preparare
BLATUL:
Ouale , zaharul , sarea se mixeaza bine pana ouale isi schimba culoarea si zaharul se topeste(10 min).Se adauga uleiul si esenta de vanilie, se omogenizeaza, la final se adauga faina, nuca de cocos, amidonul si praful de copt amestecate.
Se pune compozitia in tava unsa(28 cm diametru).Se da la cuptor 30 min. Cuptorul trebuie preincalzit la foc potrivit. Dupa ce s-a copt se scoate la racit pe gratar.
CREMA:
Iaurtul, branza, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza bine. Gelatina se pune la hidratat in 4 linguri de apa,se lasa 10 min, iar apoi se dizolva pe abur. Frisca se bate bine.
Gelatina se toarna peste compozitia de branza si se omogenizeaza , iar la final se incorporeaza frisca batuta.
SIROP:
Sucul cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul si se lasa la racit.
JELEU:
700 ml lapte se pun la fiert cu zaharul. Separat intr-un castron se amesteca amidonul cu 100 ml suc de portocale.
Cand sucul de pe foc da in clocot se toarna amidonul si se amesteca pana se ingroasa.
Blatul se pune in tava in care l-am copt si se insiropeaza.Se toarna crema si se da la frigider pana facem jeleul.
Dupa ce facem jeleul se pune la racit in apa , pana devine caldut, se toarna peste crema de branza , se acopere cu folie si se da la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca de cocos, crema de branza si jeleu de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|