Tort cu nuca de cocos, crema de branza si jeleu de portocale

Postat de Dea_Dea in Torturi
3 Mai 2013 | 5916 vizualizari
Tort cu nuca de cocos, crema de branza si jeleu de portocale

Am decis sa fac acest tort , pentru ca este fresh , este unul din preferatele sotului si este tort aniversar pentru noi (13 ani de cand suntem impreuna)

Ingrediente

BLAT:

  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de amidon
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura nuca de cocos
  • 1 lingurita praf de copt

CREMA:

  • 400 gr branza de vaci
  • 400 ml iaurt
  • 8 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 400 ml frisca
  • 1 plic gelatina(10 gr)

SIROP:

  • 200 ml suc de portocale (neacidulat)
  • 2 linguri de zahar

JELEU :

  • 800 ml suc de portocale
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri amidon

Mod de preparare

BLATUL:

Ouale , zaharul , sarea se mixeaza bine pana ouale isi schimba culoarea si zaharul se topeste(10 min).Se adauga uleiul si esenta de vanilie, se omogenizeaza, la final se adauga faina, nuca de cocos, amidonul si praful de copt amestecate.
Se pune compozitia in tava unsa(28 cm diametru).Se da la cuptor 30 min. Cuptorul trebuie preincalzit la foc potrivit. Dupa ce s-a copt se scoate la racit pe gratar.

CREMA:

Iaurtul, branza, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza bine. Gelatina se pune la hidratat in 4 linguri de apa,se lasa 10 min, iar apoi se dizolva pe abur. Frisca se bate bine.
Gelatina se toarna peste compozitia de branza si se omogenizeaza , iar la final se incorporeaza frisca batuta.

SIROP:

Sucul cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul si se lasa la racit.

JELEU:

700 ml lapte se pun la fiert cu zaharul. Separat intr-un castron se amesteca amidonul cu 100 ml suc de portocale.
Cand sucul de pe foc da in clocot se toarna amidonul si se amesteca pana se ingroasa.

Blatul se pune in tava in care l-am copt si se insiropeaza.Se toarna crema si se da la frigider pana facem jeleul.

Dupa ce facem jeleul se pune la racit in apa , pana devine caldut, se toarna peste crema de branza , se acopere cu folie si se da la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca de cocos, crema de branza si jeleu de portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort ''Mada''

Postat de Constelatialeu

Tort ''Mada''

Blat: 400 g zahar amestecat cu 100 g cacao si 100 ml apa se pun pe foc sa fiarba pana s-a topit zaharul. Se lasa la racit cca 15 -20 minute, apoi se adauga galbenusurile unul cate unul si se...

Citeste continuarea

Desert tort pralinat cu trufe

Postat de Ela68

Desert tort pralinat cu trufe

Mod de preparare blat ciocolata : Topim ciocolata la Bain-Marie, adaugam untul, zaharul si omogenizam. Adaugam ouale pe rand, amestecand cu grija dupa fiecare, apoi sarea, vanilia si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2013, 18:42
Tortul aniversar
la 03.05.2013, 18:43
ce bun
la 03.05.2013, 18:44
mmmmmm..arata excelent!!! si cu branza!!!preferata mea la deserturi!!!super alegere pentur o aniversare asa importnata!!la multi ani inca odata!!!
la 03.05.2013, 18:47
Tare frumos tortul!!!
la 03.05.2013, 18:48

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking