Desert tort cu crema de caramel

Postat de cristina1985 in Torturi
13 Mai 2017 | 2916 vizualizari
Desert tort cu crema de caramel

Am folosit blatul de la tort tiramisu. Mi-a pacut foarte mult. https://www.bucataras.ro/retete/tort-tiramisu-81313.html

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 200 g unt
  • 220 g faina
  • un praf sare
  • 1 praf de copt
  • 3 lg lapte
  • 1 1/2 lg Inka
  • 2 lg apa clocotita
  • Crema:
  • 500 g zahar (se face caramel)
  • 10 lg amidon
  • 1 l lapte
  • 200 g unt
  • Sirop:
  • 250 ml apa
  • 80 g zahar
  • Ornat:
  • fulgi de migdale
  • compot piersici (cumparat)
  • 1/2 plic gelatina

Mod de preparare

Blat: Se amesteca untul cu zaharul, pana se spumeaza. Se adauga ouale, pe rand, amestecand cu telul. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste compozitia de oua. La sfarsit, se adauga laptele si Inka, dizolvata in apa clocotita.

Se fac doua blaturi, intr-o forma tapetata cu hartie de copt, cu diametru de 26 cm. Se coc cam 20 minute fiecare.

Sirop: Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga treptat apa. Se fierbe putin pana se dizolva caramelul si se lasa la racit.

Crema: Din nou, se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga amidonul si se amesteca, iar la final, se pune laptele, putin cate putin. Aveti grija la aburi! Se fierbe cam 15 minute sau pana se ingroasa. Eu am pus crema pe ochiul mare, dar amestecati tot timpul, pentru a nu se face cocoloase. Cand este gata, se inchide focul si se presara zahar pudra. Cand este rece, se amesteca untul cu putina crema. Treptat, se pune 3/4 din crema; restul se va pune pe marginea tortului.

Fulgii de migdale se prajesc putin intr-o tigaie, amestecand din cand in cand.

Se insiropeaza primul blat, se pune crema cu unt, apoi urmeaza al doilea blat insiropat, iar crema cu unt. Pe margine, se intinde crema de caramel (fara unt) si fulgi de migdale.

Va va ramane putina crema, pe care o puteti manca cu piscoturi .

Gelatina: Se inmoaie 1/2 plic gelatina in 80-100 ml compot piersici, timp de 10 minute, apoi se pune pe baie de aburi pana se topeste. Se lasa putin la racit .

Pe ultimul blat, se asaza felii de piersici, una langa alta si se ung cu gelatina. Se tine la frigider cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu pere, nuci si crema caramel

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu pere, nuci si crema caramel

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana nu se mai simt cristalele si bezeaua este ferma. Intr-un bol amestecati...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema caramel si zmeura

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema caramel si zmeura

Blatul: Separati ouale. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugati indulcitorul, mixati pana obtineti o bezea ferma. Incorporati galbenusurile, uleiul si sana. Cerneti...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking