Ingrediente
Pt. blat:
- 5 oua
- un praf de sare
- 150 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 150 g faina
- 1 lgt praf de copt
Pt. sirop:
- 250 ml apa
- 2-3 lg zahar (sau dupa gust)
- coaja rasa de lamaie
Pt. crema:
- 100 g ciocolata amaruie
- 50 g ciocolata cu lapte
- 350 ml frisca lichida
- 1 lgt esenta de vanilie
- 2 banane
- zmeura congelata
Pt. decor:
- zmeura, afine
- iepurasi de ciocolata
- ou de ciocolata
- bombonele colorate
- nuca de cocos verde
Mod de preparare
Blatul: In bolul mixerului se pun oaule, praful de sare si zaharul. Se mixeaza pana ce ouale isi tripleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Se adauga faina amestecata cu praful de copt in 2 reprize si se amesteca cu o spatula.
Se toarna compozitia intr-o tava cu diametrul de 23 cm, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru primele 10 minute, apoi se reduce focul la 180 de grade si se lasa pentru inca 20-25 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor, se lasa 5 minute sa se racoreasca in tava apoi se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit bine de tot. Se taie apoi in 3 parti egale.
Siropul: Se pune intr-un ibric apa cu zaharul sa dea un clocot apoi se adauga coaja rasa de lamaie. Se lasa la racit.
Crema: Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucati si se adauga frisca lichida. Se transfera pe foc mic si se lasa pana se topeste de tot ciocolata si devine compozitia omogeniza, amestecand bine. Se lasa la racit cel putin o ora. Se adauga esenta de vanilie si se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa, aerata. Nu se mixeaza foarte mult, altfel se va intari prea tare. Se imparte in 3 parti.
Asamblare tort: Pe un platou se asaza primul blat. Se insiropeaza. Se unge cu o parte din crema iar deasupra se asaza banane taiate rondele. Se pune al doilea blat, se insiropeaza si se unge cu a doua parte din crema. Se asaza peste crema jumatati de zmeura iar deasupra se pune ultimul blat insiropat. Cu restul de crema se unge tortul, pe mijloc se pune oul de ciocolata cu nuca de cocos verde in jurul lui, ca un cuib, se asaza iepurasii de ciocolata, bombonele colorate iar pe margine se pun alternativ zmeura si afine.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de ciocolata, banane si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|