Desert tort cu crema de ciocolata si gem de zmeura - reteta nr. 900

Postat de mirela0911 in Torturi
14 Noi 2019 | 5930 vizualizari
Desert tort cu crema de ciocolata si gem de zmeura - reteta nr. 900

Un tort ciocolatos, cu blat umed de cacao care nu mai necesita insiropare, combinat cu gemul dulce si aromat de zmeura ....hmmm, ce poate fi mai bun? Cu acest tort mi-am incantat musafirii de ziua mea iar acum vin la voi pentru a marca reteta cu nr. 900!!!

Ingrediente

Pt. blat:

  • 240 g faina alba
  • 45 g cacao neagra
  • 250 g zahar tos
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lgt sare
  • 2 oua mari
  • 120 ml ulei de floarea soarelui
  • 120 g iaurt grecesc
  • 1 lgt esenta vanilie
  • 240 ml apa fierbinte

Pt. crema:

  • 150 g ciocolata amaruie
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • gem de zmeura

Pt.ornat:

  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 2 lg zahar pudra vanilat
  • zmeura

Mod de preparare

Blatul: Intr-un bol se omogenizeaza ingredientele uscate (faina, sare, zahar, cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu). Separat se mixeaza bine ouale cu uleiul, esenta de vanilie si iaurtul. Se toarna ingredientele uscate si se amesteca apoi se pune apa fierbinte si se mixeaza pana la omogenizare completa. Se toarna intr-o tava cu diametrul de 23 cm, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 175 de grade pentru cca 35-40 de minute (se face testul cu scobitoarea). Se scoate din cuptor si se pune pe un gratar la racit. Dupa ce s-a racit foarte bine se taie in 3 parti.

Crema de ciocolata: Intr-o craticioara se pun frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Se aduce la punctul de fierbere si se amesteca bine pana la omogenizare si seadauga si esenta de vanilie. Se da la rece pentru o ora cel putin apoi se mixeaza panba devine o crema pufoasa si densa. Nu se mixeaza foarte mult.

Asamblare tort: Pe un platou se asaza primul blat. Se unge blatul cu un strat subtire de gem de zmeura apoi se pune un strat de crema de ciocolata. Se va intinde cu grija pentru a nu deranja stratul de gem. Se asaza al doilea blat si se procedeaza la fel. Deasupra se pune ultimul blat. Se unge tortul pe exterior cu un strat subtire de crema.

Se prepara glazura de ciocolata. Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucatele si frisca lichida. Se incalzeste usor si se omogenizeaza bine. Se toarna deasupra tortului, lasand sa curga si pe margini.

Se mixeaza smantana pentru frisca cu cele 2 lg de zahar pudra apoi se orneaza tortul. Zmeura se asaza pe mijloc iar de jur imprejur se fac moatze din frisca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de ciocolata si gem de zmeura - reteta nr. 900" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu mousse de ciocolata si visine

Postat de GABRIELAGH

Desert tort cu mousse de ciocolata si visine

 Incepem cu pregatirea blatului. Batem foarte bine ouale cu zaharul. Incorporam faina si cacaua(cernute) cu o spatula amestecand de jos in sus. Adaugam untul topit si-l incorporam.Coacem...

Citeste continuarea

Desert tort cu mousse de ciocolata neagra si jeleu de fructe rosii

Postat de madi_marin

Desert tort cu mousse de ciocolata neagra si jeleu de fructe rosii

Se prepară întâi jeleul de fructe : se pune gelatina la hidratat în cele 2 linguri de apă. Se lasă deoparte. Amidonul se dizolvă în cei 50 ml apă şi se toarnă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.11.2019, 20:44
Felicitări pentru numărul mare de rețete reușite!
la 14.11.2019, 20:45
Iti place umed ? sigur nu-i 969.....
la 14.11.2019, 20:46
Felicitari, deci esti Suprema ca sa inteleg ?
la 14.11.2019, 21:01
Multumesc, Rodica!
la 14.11.2019, 21:03
Felicitari

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking