Desert tort cu crema de mascarpone si fructe de padure

Postat de lucy2002 in Torturi
31 Oct 2019 | 18098 vizualizari
Desert tort cu crema de mascarpone si fructe de padure

Am vazut acest tort la Jamila si le-am pregatit pentru ziua mea. A fost un deliciu!!! Eu am folosit doua feluri de sosuri dar reteta era cu un singur sos, cam atat am modificat la reteta. Merita sa-l incercati! :X Multumesc Jamila pentru reteta!    

Ingrediente

  • BLAT
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina alba
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita de super esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • CREMA
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 500 gr mascarpone
  • 200 gr zahar pudra
  • super esenta de vanilie
  • SOS DE FRUCTE
  • 350 gr zmeura
  • 350 gr afine
  • 4 linguri de zahar
  • 50 ml sirop de zmeura
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Ouale se pun in bolul unui mixer, se aduga praful de sare si se porneste mixerul pentru a bate ouale. Incepem a adauga in ploaie zaharul dupa ce am marit viteza mixerului. Lasa ouale la mixat pana isi tripleaza volumul. Peste oua adaugam uleiul si esenta de vanilie, amestecam usor, punem faina in ploaie si amestecam de jos in sus cu miscari largi. Compozitia se toarna intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute. Scoatem blatul din cuptor si-l lasam sa se racoreasca. Il taiem a doua zi.

SOSUL DE FRUCTE

Punem zmeura intr-o cratita si o pasam cu un mixer vertical, adugam zaharul dupa gust si-l lasam sa fiarba 10 minute. Trecem sosul prin strecuratoare si-l pasam cu o lingura pentru a scapa de toate semintele.

Folosim acelasi procedeu si la afine.

Avem doua sosuri de fructe: un sos de zmeura si unul de afine pe care le lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Trecem la taiat blatul de tort in trei sectiuni, astfel am obtinut trei felii de blat.

 

Peste siropul de zmeura adaugam apa si cu acest sirop trecem la insiroparea blatului. ( sau puteti folosi sirop de zahar cu vanilie sau compot de fructe)

CREMA

Se amesteca mascarpone(trebuie sa fie rece de la frigider) cu zaharul pudra , mixam incet  dupa care dam la viteza mare si adugam vanilia. Va fi o crema densa care nu cade din lingura.

FRISCA

Frisca lichida va fi rece de la frigider si o vom batem la viteza medie- spre mare pana se va intari.

Luam cate o lingura de frisca si o adaugam peste mascarpone dupa care amestecam cu miscari largi cu ajutorul spatule pana incorporam toata frisca.

ASAMBLAREA TORTULUI

Pentru asamblarea tortului folosim inelul detasabil pe care il asezam pe un platou.

Insiropam prima felie de blat cu sirop de zmeura, apoi adaugam din sosul de fructe( zmeura) care s-a ingrosat si-l intindem foarte bine. Dupa ce am intins foarte bine sosul punem o treime din crema si cu ajutorul spatulei nivelam crema. Urmeaza cea de-a doua felie de blat pe care o insiropam si venim cu sosul de fructe ( afine) , procedam ca la prima felie de blat, urmeaza crema , nivelam si urmeaza ultima felie de blat pe care am insiropat-o separat si i-am pus sos de fructe( zmeura) si o vom pune cu partea unsa in jos, peste tort, revenim cu crema dar nu foarte multa si o intindem bine si dam tortul in frigider peste noapte. A doua zi scoatem tortul din frigider si cu ajutorul spatulei desprindem usor peretii, deschidem usor inelul si-l indepartam cu grija, iar cu crema ramasa imbracam peretii tortului si-l ornam cum ne place.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de mascarpone si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort inimioara

Postat de Adele

Desert tort inimioara

Se pregătește blatul, de preferat este să aveți o tava in formă de inimă, eu cum nu am găsit am pregătit blatul in tava pătrată și cu ajutorul unei sagome de carton am decupat forma de...

Citeste continuarea

Desert tort Rocher, cu fructe

Postat de mirela0911

Desert tort Rocher, cu fructe

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile impreuna cu praful de sare pana devin tari. Se adauga zaharul lingura cu lingura si se mixeaza pana se dizolva complet zaharul. Se adauga si apa rece...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.10.2019, 17:15
Trebuie să fi fost excelent...!
la 31.10.2019, 17:25
la 31.10.2019, 17:34
Da, Rodica ...
la 31.10.2019, 17:34
Daniela
la 31.10.2019, 18:24
frumos

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking