Ingrediente
- 4 oua
- 100 g. zahar
- 200 g. unt
- 4 plicuri nes
- 200 ml.smantana pentru frisca 30 %grasime
- 2 linguri cu smantana grasa
- 1 plic intaritor frisca
- 1 lingura zahar farin
- 1 lingura esenta vanilie
- 200 ml. cafea pregatita
- 32 piscoturi
- visine
Mod de preparare
Pentru inceput prepara cafeaua ca sa se raceasca.
Cele 4 oua impreuna cu zaharul se mixeaza pe baie de abur pana se ingroasa ca o smantana si se da la frigider.
Tragem vasul de pe foc si lasam sa se raceasca.
Untul impreuna cu nesul pana devine o crema.
In vasul cu crema de oua adaugam cate o lingura de unt mixand pana la incorporarea cantitatii.
Se mixeaza frisca impreuna cu cele 3 linguri smantana +intaritorul de frisca si o lingura de zahar farin+vanilia.
Cafeaua preparata si racita se pune intr-un vas putin adanc pentru a putea a trece piscoturile rapid prin ea.
Piscoturile se trec prin cafea ,apoi se aseaza pe o tava sau platou.
Se pune un strat de piscoturi ,unul de crema pana se termina crema.
Ultimul strat sa fie de piscoturi.
Imbracam tortul in frisca ,deasupra punand visine.
Fiecare orneaza dupa cum se pricepe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de nes si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|