Desert tort cu crema de nes si visine

Postat de Bunica in Torturi
2 Mai 2020 | 2402 vizualizari
Desert tort cu crema de nes si visine

Este aniversarea mea!Eu pregatesc tortul .Eheeeee,dar pana la pregatire este perioada de hotarare,de cautat creme..........M-am oprit la o crema de la Anyta.Am zis clar:cu asta nu dau gres ,pentru gustul meu! Bine inteles ca am modificat pe ici pe colo ,ca nu ma simteam bine:))))

Ingrediente

  • 4 oua
  • 100 g. zahar
  • 200 g. unt
  • 4 plicuri nes
  • 200 ml.smantana pentru frisca 30 %grasime
  • 2 linguri cu smantana grasa
  • 1 plic intaritor frisca
  • 1 lingura zahar farin
  • 1 lingura esenta vanilie
  • 200 ml. cafea pregatita
  • 32 piscoturi
  • visine

Mod de preparare

Pentru inceput prepara cafeaua ca sa se raceasca.

Cele 4 oua impreuna cu zaharul se mixeaza  pe baie de abur pana se ingroasa ca o smantana si se da la frigider.

Tragem vasul de pe foc si lasam sa se raceasca.

Untul impreuna cu nesul pana devine o crema.

In vasul cu crema de oua adaugam cate o lingura de unt mixand pana la incorporarea cantitatii.

Se mixeaza frisca impreuna cu cele 3 linguri smantana +intaritorul de frisca si o lingura de zahar farin+vanilia.

Cafeaua preparata si racita se pune intr-un vas putin adanc pentru a putea a trece piscoturile rapid prin ea.

Piscoturile se trec prin cafea ,apoi se aseaza pe o tava sau platou.

Se pune un strat  de piscoturi ,unul de crema pana se termina crema.

Ultimul strat sa fie de piscoturi.

Imbracam tortul in frisca ,deasupra punand visine.

Fiecare orneaza dupa cum se pricepe.

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de nes si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort diplomat cu iaurt si ananas

Postat de Oana

Tort diplomat cu iaurt si ananas

Scurge rondelele de ananas, pastreaza compotul si toaca cubulete ananasul dintr-o jumatate de cutie. Inmoaie piscoturile in zeama de la compot, pe ambele parti, apoi asaza-le ca baza intr-o...

Citeste continuarea

Tort Tiramisu reţetă originală, cu Green Sugar

Postat de simona72

Tort Tiramisu reţetă originală, cu Green Sugar

Tiramisu reţetă originală In primul rand am pregatit o cafea espresso (de buna calitate daca se poate) pe care am indulcit-o cu GS. Piscoturile le-am scos din ambalaj si le-am pus aproape....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.05.2020, 10:57
prima venita La multi ani!
la 02.05.2020, 11:22
bun bun
la 02.05.2020, 11:25
La muulti ani, Buni!
la 02.05.2020, 12:12
😘
la 02.05.2020, 12:27
Delicios! La multi ani!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking