Desert tort cu crema de vanilie si capsuni

Postat de indrea_ms in Bucataras in oras
2 Aug 2020 | 992 vizualizari
Desert tort cu crema de vanilie si capsuni

Retete de vara: Un tort vesel, colorat decorat cu fluturași și floricele ca de vara

Ingrediente

Mod de preparare

 

Blatul se face așa: Se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până se albesc și își dublează compoziția. Albușurile se bat spumă. Se adaugă gălbenușurile la spuma de albușuri, apoi făina și cacaua amestecându-se ușor cu o spatulă. Dacă vreți, puneți și un praf de copt. Și apoi, ori puneți toată compoziția într-o formă rotundă de tort și o coaceți 30 de minute la foc potrivit, ori o împărțiți în 3 și coaceți pe rând foile de blat. Eu am ales de data asta a doua variantă.

Pentru sirop, am amestecat apa cu zahărul și esența de vanilie și am pus pe foc cât să se dizolve zahărul.

Crema de vanilie am făcut-o așa: Amidonul l-am amestecat cu zahărul, am turnat laptele încet şi am amestecat să nu se facă cocoloaşe. Am pus cratiţa pe foc mic şi am fiert, dar nu am dat în clocot, până s-a îngroşat. Am lăsat deoparte să se răcească şi între timp am frecat untul cu mixerul. Când budinca s-a răcit, am adăugat-o treptat la unt şi am omogenizat.

Crema de căpșuni am făcut-o după instrucțiunile de pe plic, respectiv, într-un vas am pus 250 ml de lapte rece, am adăugat plicul Dr. Oetker și 150 ml de unt moale, la temperatura camerei și am mixat timp de 3 minute până s-a întărit compoziția.

Apoi am însiropat prima foaie de blat și am pus un strat de cremă de vanilie, am așezat a doua foaie de blat, am însiropat-o și am pus din nou un strat de cremă de vanilie. A treia foaie am însiropat-o și pe ea, după care am îmbrăcat tortul în crema de căpșuni și am decorat cu floricelele și fluturașii din napolitană.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort unicorn cu capsuni, mure si bezea elvetiana

Postat de oanapl

Desert tort unicorn cu capsuni, mure si bezea elvetiana

Pentru blat, se amestecă cu telul ouăle cu zahărul măcinat până când se omogenizează compoziția. Se adaugă lichidele ( aici e inclusă și esența de vanilie) și un praf de...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si fructe

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si fructe

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga esenta de vanilie si apa rece si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.08.2020, 20:16
Ce minunata este combinatia de vanilie cu capsuni!
la 03.08.2020, 20:41

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking