Desert tort cu dovleac, crema de branza si merisoare

Postat de oanapl in Torturi
1 Sep 2017 | 3679 vizualizari
Desert tort cu dovleac, crema de branza si merisoare

De câțiva ani de zile am descoperit deserturile cu dovleac și m-am îndrăgostit de el. Aceasta este o altă rețetă cu dovleac pe care am pregătit-o mai demult și pe care vă invit să o testați.

Ingrediente

  • -pentru blat:
  • 4 oua mari
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita ghimbir
  • 3/4 cana zahar brun
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana piure de dovleac copt
  • 1/2 cana lapte
  • -pentru umplutura:
  • 500g branza dulce de vaci
  • 100 g zahar pudra
  • 50g merisoare
  • -pentru jeleu:
  • 400g dovleac placintar
  • 100g zahar
  • 200 ml vin alb
  • 2 plicuri de Jelle-tort, transparent
  • -pentru ornat:
  • 200 ml frisca lichida

Mod de preparare

Pentru blat, amesteci faina cu sarea, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul. Separat bati usor ouale cu zaharul pana devin spumoase. Peste oua adaugi piureul de dovleac, uleiul si ghimbirul ras apoi omogenizezi. Adaugi faina si laptele in reprize alternative si amesteci usor cu telul pana obtii o compozitie omogena. 

Preincalzesti cuptorul la 180 de grade. Torni compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si o introduci la cuptor pentru 35-40 de minute pana in momentul in care scobitoarea introdusa in mijlocul lor iese curata. Lasi blatul sa se raceasca pe un gratar apoi il tai in 3 pe orizontala.

Intre timp, mixezi branza de vaci cu zaharul pudra, apoi adaugi merisoarele si amesteci pana se omogenizeaza compozitia.

Pentru jeleu fierbi zaharul cu vinul si scortisoara pana obtii un sirop usor legat (fierbi cca.5 minute, de la primul clocot) apoi adaugi cubuletele de dovleac si fierbi cca 10 minute,de la primul clocot, la foc mic. Dai la o parte de pe foc si strecori cubuletele de dovlec de sirop.

Asezi pe un platou un blat, asezi inelul de tort peste blat apoi intinzi in strat uniform 1/3 din crema de branza si asezi al doilea blat, presezi usor si adaugi 1/3 din crema de branza, apoi adaugi ultimul blat si crema de branza ramasa. Presari deasupra cubuletele de dovleac ramase apoi torni jeleul preparat din siropul ramas si pliculetul de Jelle-tort, preparat conform instructiunilor de pe plic. Dai tortul la rece cel putin 2 ore (dar ideal ar fi sa stea peste noapte la rece). Indepartezi inelul de tort dupa ce ai trecut in prealabil cu cutitul pe marginea blatului pentru a se desprinde mai usor.

 

Mixezi frisca lichida si ornezi tortul dupa preferinte. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu dovleac, crema de branza si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort 1 Decembrie

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert tort 1 Decembrie

Pentru blat am mixat spuma ouale cu zaharul, am adaugat uleiul, laptele si apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaua. La final adaugam si cafeaua fierbinte. Punem compozitia intr-o forma...

Citeste continuarea

Desert tort Marius 37

Postat de licurici_lra

Desert tort Marius 37

Pentru blatul "Joconde" , fisticul se curata de coaja si se marunteste impreuna cu migdalele. Amestecul de fistic si migdale se mixeaza cu ouale si zaharul pudra, aproximativ 10...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2017, 23:24
Multe se mai fac și cu dovleac...!
la 01.09.2017, 23:44
Daa!
la 02.09.2017, 00:18
frumos
la 02.09.2017, 03:27
Pas
la 02.09.2017, 08:18

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking