Desert tort cu inghetata

Postat de Meea in Torturi
3 Iul 2020 | 2706 vizualizari
Desert tort cu inghetata

 N-am putut să las înghețata cu Oreo de zilele trecute să nu fie exploatată la maxim! Am mai făcut o tură și de data aceasta am făcut un tort cu înghețată și uită-te și tu ce divinitate a ieșit. Am copt un blat de negresă, am pus înghețata, am acoperit cu un strat de glazură de ciocolată și am mai făcut un sirop duuulce de ciocolată pentru servire. Pașii exacți pe care i-am urmat îi vezi tu în rețetă și vezi că e și musai să încerci...
*Rețeta pentru înghețata cu Oreo o găsești aici.

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 200g unt
  • 150g zahăr
  • 150g făină
  • 3 linguri cacao
  • 1 linguriță praf de copt
  • esență de rom
  • Ingrediente asamblare:
  • înghețată
  • 100g ciocolată
  • 50ml ulei
  • Ingrediente sirop:
  • 200g zahăr
  • 100ml apă
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

Blat: Punem untul la topit. Adăugăm apoi zahărul și lăsăm pe foc mic până când acesta se topește.  Oprim focul, punem făina, cacaua, praful de copt și romul.Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsăm la cuptorul preîncălzit pentru aprox. 30 de minute. Peste blatul răcit întindem înghețata topită puțin. Dacă o scoatem din congelator înainte va fi mai ușor de întins.        Separat, tocăm ciocolata și o punem la topit împreună cu uleiul, în cuptorul cu microunde. După aprox. fiecare 5 secunde, scoate vasul și amestecă ciocolata. Repeți acești pași până când ciocolata s-a topit complet. Lași la cuptor 5 secunde, scoți, amesteci bine, iar lași la cuptor 5 secunde, etc. Este important să o verifici cât mai des, pentru că se arde foarte repede. Turnăm glazura de ciocolată peste tort și îl lăsăm la congelator câteva ore.

  Sirop: Siropul îl vom turna doar la servire, pe fiecare felie de tort.
       Așadar, punem într-un vas cu fund dublu zahărul și apa și lăsăm pe foc încă 3-4 minute din momentul în care începe să facă spume. Adăugăm mierea și cacaua și oprim focul. Omogenizăm ingredientele și lăsăm la răcit complet. Punem apoi siropul la congelator câteva ore, până când devine mai gros. Poți apoi să păstrezi siropul în frigider.

         Pentru momentul servirii, trebuie să lași la temperatura camerei tortul pentru câteva minute (ca să îl poți porționa) și apoi să îl tai cu un cuțit umezit cu apă. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu inghetata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Toni

Postat de Constelatialeu

Desert tort Toni

Blat : Separam albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le mixam pana isi dubleaza volumul si se topeste zaharul....

Citeste continuarea

Desert tort Castel

Postat de momo121

Desert tort Castel

Pentru blatul galben:         Separam albusurile de galbenus.      Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2020, 16:01
la 03.07.2020, 16:02
Yamyyy, yamyyy!
la 03.07.2020, 16:05
delicios!
la 03.07.2020, 16:27
la 03.07.2020, 17:44
Minunat!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking