Desert tort cu jeleu de mango si piersica

Postat de Adele in Torturi
2 Ian 2021 | 1621 vizualizari
Desert tort cu jeleu de mango si piersica

Crema fina de ciocolata alba, jeleu dulce acrisor ..

Ingrediente

  • Blat :
  • 4 oua
  • 80 gr faina
  • 80 gr zahar
  • 20 ml ulei.
  • 1 praf de sare.
  • aroma de vanilie.
  • 1 praf de copt.
  • tava rotunda diametru 18.
  • Crema mouse ciocolata alba:
  • 200 gr mascarpone
  • 100 gr ciocolata alba
  • esenta de vanilie.
  • 100 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • Jeleu:
  • Compot de piersici (400 gr)
  • 1 fruct mango foarte bine copt
  • 1 plic gelatina.
  • 100 ml apa
  • Decor:
  • piscoturi
  • frisca
  • colorant alimentar.
  • flori.

Mod de preparare

Se incepe cu pregatirea jeleului , se curata fructul de mango, se taie cuburi, dupa care se storc si piersicile. Se pun intr-un pahar inalt, se fruleaza bine Intr-un pahar cu 100 ml apa se dizolva pentru 10 minute gelatina, se adauga peste fructe si se mixeaza bine .se pune pe o farfurie si se da la rece.

Dupa care se pregateste blatul ,in mod clasic ,se separa galbenusurile de albusuri ,se mixeaza bine albusurile cu un pic de sare ,dupa care se mixeaza galbenusurile cu zahar ,treptat se adauga si uleiul .se incorporeaza aroma de vanilie ,faina si praful de copt ,se mixeaza bine ,la final se incorporeaza albusurile ,cu o paleta de silicon sau un tel ,amestecand usor de jos in sus ,compozita trebuie sa fie omogena. Se tapeaza tava ,se pune compozitia ,se da la cuptor (preincalzit) la 180 ° pentru 20-25 minute ,verificam coptura. Blatul se lasa la racit.

 Crema mouse cu ciocolata alba : Se topeste ciocolata (eu folosesc cuptorul cu microunde ,dar puteti face si pe baie cu aburi) se amesteca mascarponele cu zaharul pudra ,treptat se incorporeaza frisca si ciocolata racita ,aroma de vanilie,se lasa la rece macar o ora ,sau cateva minute in congelator,dupa care se mixeaza bine ,astfel se obtine o crema pufoasa si omogena.

Asamblare : blatul se taie in doua parti,se aseaza prima parte pe platou ,se insiropeaza cu sucul din compot,se unge cu putina crema ,oe margini se aseaza cateva felii subtiri de piersica ,se pune jeleul ,crema ,si ultima parte de blat insiropat,se imbraca in frisca ,se da la rece .Dupa care se decoreaza dupa bunul plac :) 

*Tortul se pastreaza la rece .

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu jeleu de mango si piersica" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum este folosită Gorgonzola în bucătăria Internațională
citeste mai mult
Cum este folosită Gorgonzola în bucătăria Internațională

Retete similare

Tort de biscuiti cu ciocolata

Postat de ralu_ca

Tort de biscuiti cu ciocolata

Am topit margarina impreuna cu ciocolata amaruie pana am obtinut o crema omogena. Stafidele si goji le-am inmuiat in coniac. Am rupt biscuitii in bucatele mici si i-am pus intr-un vas, am turnat...

Citeste continuarea

Desert tort cu mure, nuci si crema de vanilie

Postat de oanapl

Desert tort cu mure, nuci si crema de vanilie

Bati untul moale lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana obtii o crema spumoasa, dupa care adaugi ouale, unul cate unul. Inglobezi scortisoara si esenta de lamaie, apoi faina...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 02.01.2021, 21:57
Un mango a jelit o piersica...
la 02.01.2021, 21:59
Nasa
la 02.01.2021, 22:10
Ce bine arată!
la 02.01.2021, 22:16
Oana multumesc
la 03.01.2021, 01:16
Grozava combinatie de arome !!!!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking