Desert tort cu lemon curd si crema de ciocolata (Vali 61 )

Postat de Constelatialeu in Torturi
6 Iul 2020 | 2549 vizualizari
Desert tort cu lemon curd si crema de ciocolata (Vali 61 )

E cu aniversare, maine 7 iul si vreo 61 de anisori.La multi ani, Vali !

Ingrediente

  • Blat diametru 18 cm
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri nuca coapta si macinata
  • 2 linguri faina
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 50 ml zeama de lamaie
  • 4 linguri zahar
  • 2-3 picaturi esenta vanilie 
  • Lemon curd
  • 3 oua
  • 150 ml zeama lamaie
  • 135 g zahar
  • 90 g unt
  • coaja de la o lamaie
  • Crema de ciocolata
  • 200 g ciocolata neagra peste 50% cacao
  • 200 ml smatana pentru frisca
  • 100 ml frisca batuta
  • Pentru decor
  • coacaze rosii, visine, zmeura, agrise
  • fulgi de ciocolata
  • frisca batuta

Mod de preparare

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza pana isi maresc volumul, se adauga nuca macinata si faina, se omogenizeaza, la final se incorporeaza albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus.Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt,  diametrul de 18 cm, se pune amestecul in forma, se da forma la cuptorul preincalzit la 180 grade. Este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si apoi din forma si se lasa la racit, de preferat s afie facut cu o zi inainte, se taie mai bine blatul.

Sirop : Apa cu zaharul si zeama de lamaie se pun la fiert, se lasa sa dea in 2-3 clocote, apoi se trage de pe foc si se adauga picaturile de vanilie, se lasa la racit.

Lemon curd: Intr-o craticioara de inox se pun ouale cu zaharul, zeama de lamaie si jumatate din unt, se amesteca bine, apoi se pune craticoara pe baie de abur. Se amesteca continuu pana incepe sa se ingroase, pentru a verifica daca este suficient fiert, se ia o lingura se introduce in compozitie cu dosul ei, apoi se trage cu degetul, daca crema nu se uneste. este gata. Se  da jos de pe baia de abur, se lasa 10 min sa se tempereze, apoi se incorporeaza si restul de unt. Se pune deasupra o folie alimentara, direct pe crema, ca sa nu faca crusta cat sta la racit.

Crema de ciocolata: Se rupe ciocolata in bucati mici, se adauga smantana pentru frisca, se aseaza craticioara pe baie de abur, se amesteca continuu pana ce ciocolata se topeste, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se lasa la rece cca 1 ora, in frigider, apoi se mixeaza bine, se adauga si untul moale si frisca batuta, se omogenizeaza bine.

Asamblare: Blatul de tort racit se taie in 4 parti, se aseaza prima parte de blat pe un platou, se insiropeaza bine, se intinde o parte din crema lemon crud, se niveleaza, apoi se aseaza a doua parte de blat, se insiropeaza, se intinde o parte din crema de ciocolata, apoi partea a treia de blat, se insiropeaza, se intinde din nou crema lemon crud,peste care se pune ultima parte de blat insiropat, se imbraca tortul cu crema de ciocolata. Se opreste un pic de crema pentru ornat . La baza tortului de jur imprejur se tapeteaza cu nuca macinata, apoi cu frisca si zmeura, deasupra pe tort se decoreaza cu fructe, visine, coacaze, agrise, zmeura si fulgi de ciocolata. Mi-am dorit sa iasa un tort cu gust intens de lamaie si ciocolata , eu zic ca se imbina perfect acrisorul cu gustul intens de ciocolata si fructele proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu lemon curd si crema de ciocolata (Vali 61 )" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort de biscuiti

Postat de caroline

Desert tort de biscuiti

Untul trebuie sa fie adus la temperatura camerei. Punem intr-un bol untul si il mixam bine cu zaharul pudra pana devine o crema. Separat, maruntim cu mana biscuitii, in bucati cat mai mici....

Citeste continuarea

Desert tort Sumegi

Postat de Ela68

Desert tort Sumegi

Mod de preparare blat: 1. Bateti albusurile cu un praf de sare, apoi adaugati treptat zaharul pana ce bezeaua devine lucioasa si ferma. 2. Adaugati cacaua si nuca in ploaie, amestecand usor cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2020, 20:22
Pfffff ce bunăciune! La mulți ani și multă sănătate Vali!
la 06.07.2020, 21:10
La multi ani Vali!
la 06.07.2020, 21:40
La multi ani!
la 06.07.2020, 21:58
La mulți ani Vali! Cine e Vali, dă și el o felie de tort din iarbă?
la 06.07.2020, 21:59
Nu, formularea era așa: Dă și Vali o felie de tort la iarbă verde? )

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking