Desert tort cu mere, caramel si frisca

Postat de oanapl in Torturi
5 Apr 2017 | 5460 vizualizari
Desert tort cu mere, caramel si frisca

Acesta este tortul copilariei mele. Imi amintesc cu drag de acea perioada si mananc si acum, cu aceeasi pofta, o feliuta de tort. 

Ingrediente

  • 10 mere mari
  • 100 g nuci
  •  1 lingurita scortisoara
  •  3 oua
  •  1 lingurita praf de copt
  • 1 varf sare
  •  20 linguri zahar
  •  5 linguri faina
  • 200 ml frisca
  • 20 g ciocolata

Mod de preparare

Cureti merele si le tai cubulete de dimensiuni potrivite si le pui la calit intr-un vas, impreuna cu nucile taiate in bucatele mici si o lingurita de scortisoara.

Pui 15 linguri de zahar la topit, intr-o cratita rotunda si amesteci continuu, sa nu se arda. Dupa ce s-a topit complet, distribui zaharul topit pe peretii cratitei si lasi sa se raceasca.

Intre timp, faci blatul: separi albusurile de galbenusuri, le bati spuma, apoi adaugi zaharul ramas (eu l-am facut pudra, pentru a se topi mai usor) si bati in continuare. Treptat, adaugi  galbenusurile, praful de copt si faina cernuta si amesteci de jos in sus, cu o lingura de lemn.

Pui merele in cratita, peste zaharul ars si adaugi blatul, apoi introduci tava in cuptorul preincalzit, pentru 45-50 de minute. Dupa ce a trecut testul cu scobitoarea, scoti cratita din cuptor si lasi compozitia 20 de minute in cratita, dupa care o rastorni pe un platou, astfel incat merele sa vina deasupra. Dupa ce s-a racit complet, ornezi cu frisca si ciocolata rasa si dai la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mere, caramel si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Desert tort cu mere intregi

Postat de sufletista

Desert tort cu mere intregi

Mere -curatam merele de coaja, le scoatem cotoarele si le stropim cu zeama de lamaie. Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam zaharul si merele cu spatiu intre ele. In fiecare gaura de la...

Citeste continuarea

Desert tort de mere insiropat cu zahar ars

Postat de Oana

Desert tort de mere insiropat cu zahar ars

Poti sa pregatesti tortul intr-o forma cu pereti detasabi, dar risti sa curga caramelul in timpul coacerii. De aceea, eu voi folosi o oala. Pune zaharul la topit si cand incepe sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2017, 23:29
la 05.04.2017, 23:35
la 05.04.2017, 23:37
Super!
la 06.04.2017, 00:12
la 06.04.2017, 06:47
Preferatul meu!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking