Ingrediente
- 10 mere mari
- 100 g nuci
- 1 lingurita scortisoara
- 3 oua
- 1 lingurita praf de copt
- 1 varf sare
- 20 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 200 ml frisca
- 20 g ciocolata
Mod de preparare
Cureti merele si le tai cubulete de dimensiuni potrivite si le pui la calit intr-un vas, impreuna cu nucile taiate in bucatele mici si o lingurita de scortisoara.
Pui 15 linguri de zahar la topit, intr-o cratita rotunda si amesteci continuu, sa nu se arda. Dupa ce s-a topit complet, distribui zaharul topit pe peretii cratitei si lasi sa se raceasca.
Intre timp, faci blatul: separi albusurile de galbenusuri, le bati spuma, apoi adaugi zaharul ramas (eu l-am facut pudra, pentru a se topi mai usor) si bati in continuare. Treptat, adaugi galbenusurile, praful de copt si faina cernuta si amesteci de jos in sus, cu o lingura de lemn.
Pui merele in cratita, peste zaharul ars si adaugi blatul, apoi introduci tava in cuptorul preincalzit, pentru 45-50 de minute. Dupa ce a trecut testul cu scobitoarea, scoti cratita din cuptor si lasi compozitia 20 de minute in cratita, dupa care o rastorni pe un platou, astfel incat merele sa vina deasupra. Dupa ce s-a racit complet, ornezi cu frisca si ciocolata rasa si dai la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mere, caramel si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|