Desert tort cu mousse de ciocolata neagra si jeleu de fructe rosii

Postat de madi_marin in Torturi
7 Mai 2020 | 4399 vizualizari
Desert tort cu mousse de ciocolata neagra si jeleu de fructe rosii

Un tort delicios! Blaturi fără făină, spumă aerata de ciocolată neagră şi jeleu de zmeură şi coacăze! O combinaţie de idei de pe,, Pastry-Workshop,, şi ,, Pasiune pentru bucatarie,,

Ingrediente

2 blaturi 15 cm diametru :

  • 66 g ciocolată neagră
  • 66 g unt
  • 40 g gălbenuş
  • 66 g zahăr
  • 65 g albus
  • 13 g cacao
  • un praf de sare
  • facultativ 3 biscuiţi crocanţi

Mousse de ciocolată neagră :

  • 170 ml lapte
  • 80 g gălbenuş
  • 30 g zahăr
  • 4 g gelatină praf + 18 g apă
  • 180 g ciocolată neagră
  • 200 ml frişcă lichidă rece

Jeleu de fructe roşii :

  • 200 g amestec de fructe roşii ( zmeură şi coacăze sau alte fructe preferate)
  • 50 ml apă + 2 linguri pentru gelatină
  • 80 g zahăr
  • 6 g gelatină
  • 1 linguriţă amidon

Mod de preparare

Se prepară întâi jeleul de fructe : se pune gelatina la hidratat în cele 2 linguri de apă. Se lasă deoparte.

Amidonul se dizolvă în cei 50 ml apă şi se toarnă peste fructele presărate cu zahăr, apoi se pun la foc mic şi se amestecă continuu până se îngroaşă ( cca 5 min). Compoziţia obţinut se strecoară de seminţe şi eventualele codiţe. Sosul fin obţinut se pune într-un vas cu diametrul de 15 cm căptuşit cu folie alimentară şi se pune la congelator până la utilizare.

Pentru mousse : se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi se dilează cu laptele fierbinte. Se pune totul la foc mic şi se amestecă continuu până se îngroaşă puţin şi se spumează ( cca. 3 – 4 min).

Peste crema caldă se adaugă gelatina hidratată şi lichefiată la foc mic pentru câteva secunde, apoi totul se toarnă peste ciocolata. După ce s-a topit ciocolata , se omogenizează bine compoziţia şi se spumează pentru câteva secunde cu mixerul vertical ( cel cu cuţit). Se lasă la răcorit , apoi se adaugă frişca bătută spumă semi  – tare.. Se dă la frigider.

Pentru blaturi :

Ciocolata se topeşte cu untul şi se lasă deoparte.

Gălbenuşul se mixează cremă cu 33 g zahăr până se dizolvă de tot.

Albuşul se spumează şi el cu restul de 33 g zahăr..

Ciocolata topită cu unt se adaugă peste crema de gălbenuşuri, apo se adaugă şi cacaoa cernută şi praful de sare.

Acum se pot adăuga după preferinţă biscuiţii mărunţiţi.

Se cântăreşte compoziţia şi se împarte în 2 părţi egale.

Forma detaşabilă de 15 cm se tapetează pe fund cu hârtie de copt , se pune o parte din compoziţie, se nivelează şi se coace la 180 grade pentru 15 minute încălzire sus/jos fără ventilaţie, apoi încă 2 min cu ventilaţie. Se scoate la răcit pe un grătar. La fel se procedează şi cu blatul 2.

Asamblare : forma în care am copt blaturile se tapetează peste tot cu folie alimentară. Jos se pune un blat, un strat de mousse, jeleul de fructe, strat de mousse, blat şi deasupra mousse. Se dă la frigider până a doua zi. Se poate orna după imaginaţie cu fructe şi pudră de cacao.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mousse de ciocolata neagra si jeleu de fructe rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Frozen

Postat de CameliaComan

Tort Frozen

Blat cacao: Punem intr-un bol cele 6 oua cu zaharul si un praf de sare. Mixam pana cand compozitia isi tripleaza volumul. Adaugam cele 3 linguri de ulei si esenta de vanilie si mixam. Adaugam...

Citeste continuarea

Tort cu mere si vin alb

Postat de miremirc

Tort cu mere si vin alb

  Pentru blat : mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam uleiul cate 1 lg pe rand, apoi apa fierbinte la fel ; la final adaugam faina, turnam compozitia in tava rotunda de tort (d=25 cm) si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2020, 20:20
Ce dezmat, ca la Ploiesti la nord.....
la 07.05.2020, 20:21
Pai pe carantină... ce sa faci? Iti satisfaci poftele
la 07.05.2020, 20:23
Cam pofticioase ploiestencele astea.... a mancat si pisica sau doar voi doua ?
la 07.05.2020, 20:28
Arată foartte tentant...!
la 07.05.2020, 20:41
Arata delicios!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking