Desert tort cu nuca si crema de vanilie

Postat de Oana in Torturi
18 Mai 2017 | 21858 vizualizari
Desert tort cu nuca si crema de vanilie

Azi pregatim un tort delicios cu blat pufos de nuca, umplut cu crema de vanilie aromata si cu o glazura fina de ciocolata, sigur iti va placea! Reteta video, pas cu pas, o gasiti mai sus!

Ingrediente

Blat:

  • 8 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 250 gr nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de copt- 10 gr

Crema:

  • 350 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 2 lingurite esenta de vanilie

Glazura:

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 ml smantana pt frisca

In plus:

  • 200 gr ciocolata cu migdale

Mod de preparare

Blat: Mixez albusurile cu un praf de sare. Cand incep sa se umfle adaug treptat zaharul si mixez pana obtin o bezea. Amestec 250 gr nuca macinata cu faina si praful de copt. Le  pun treptat peste bezea. Este important sa amestecam usor cu spatula, de jos in sus, ca sa nu se lase bezeaua.
Din compozitia asta trebuie sa coacem doua blaturi, asa ca am pregatit doua tavi de tort cu diametrul de 26 cm.
Pun pe fiecare hartie de copt si impart compozitia in cele doua tavi.
Am incins cuptorul la 170 de grade si las blaturile sa se coaca 15 minute. Puteti sa verificati cu scobitoarea si daca iese curata, inseamna ca sunt gata.
Las blaturile sa se raceasca putin, apoi le scot din forma si le las pe un gratar
Intre timp prepar crema.

Crema: Am nevoie de trei galbenusuri pe care le amestec cu zaharul si amidonul. Pun putin lapte cat sa obtin un amestec omogen.
Restul de lapte il pun pe foc sa fiarba. Il torn fierbinte peste galbenusuri si pun craticioara pe foc mic. Trebuie sa amestec in continuu ca sa nu se lipeasca si sa nu se formeze cocoloase.
La final adaug vanilia si pun o folie alimentara deasupra ca sa nu se formeze crusta si las crema la racit.
Glazura: Incalzesc smantana pentru frisca pana ajunge la punctul de fierbere si o torn apoi peste ciocolata rupta bucatele. Amestec bine si e gata!
Tai ciocolata pentru décor, am ales o ciocolata cu migdale caramelizate si o tai in bucati.
Acum urmeaza asamblarea tortului.
Pun un blat pe platou, apoi jumatate de crema, al doilea blat de tort, il imbrac cu restul de crema si presar deasupra ciocolata taiata cu migdale caramelizate. Puteti sa luati ce ciocolata va place, cu alune etc...
Deasupra torn glazura si imbrac tortul. Acum trebuie lasat la frigider cateva ore pana se intareste putin crema, apoi taiem o felie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu nuca si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu cafea, cocos si visine

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu cafea, cocos si visine

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana obtineti o bezea lucioasa si indulcitorul este dizolvat. Incorporati...

Citeste continuarea

Desert tort cu nuca, ciocolata si crema de vanilie

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu nuca, ciocolata si crema de vanilie

Blatul: Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare.  Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana obtineti o bezea ferma si lucioasa. Adaugati vanilia, praful de copt si zeama de lamaie....

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.05.2017, 14:01
Mai bine de 7 minute de tortură video cu dulci ingrediente armonios încorporate.
la 18.05.2017, 14:14
Perfect tort, perfecta si sectiunea! Imi place felul in care tapetezi tava cu hartie de copt. Asa o sa fac si eu de acum inainte. Ps: Ce platou frumos!
la 18.05.2017, 15:36
bun bun
la 18.05.2017, 15:38
Cam bunut draga mea, dar la picnic de ce n-ai adus, aud, doar cei din redactie sa manance?)
la 18.05.2017, 16:38
Abia azi a facut, o scuz eu, ca e inca in bucatarie Dar cred ca s-a gandit si la silueta voastra, precis )

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking