Desert tort cu pere, nuci si crema caramel

Postat de rocsi_1612 in Torturi
9 Oct 2021 | 4754 vizualizari
Desert tort cu pere, nuci si crema caramel

Zilele trecute am vazut un tort decorat in genul acesta si mi-a placut enorm. Asa ca, mi-am luat pere si am inceput sa "construiesc" reteta. Am pregatit un blat pufos cu nuca si cacao, o crema caramel delicioasa si am fiert perele intr-un sirop aromatizat cu scortisoara si cuisoare. Este de preferat sa fierbeti niste pere foarte tari, de toamna. Ale mele nu au fost din soiul ala foarte tare si le-am fiert ceva mai putin. Rezultatul este unul minunat, delicios si plin de savoare. Perfect de pregatit pentru o zi aniversara, pentru sarbatori sau pentru a-l face cadou cuiva drag.

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 4 oua
    • 2 albusuri
    • 5 linguri indulcitor gold (sau 5 linguri zahar brut)
    • 4 linguri ulei
    • 5 linguri sana
    • 2 linguri cacao
    • 4 linguri faina
    • 50 gr nuca tocata
    • 1 lingurita cu varf praf de copt
    • 1 lingurita vanilie bourbon
    Pentru crema caramel:
    • 2 galbenusuri
    • 2 linguri indulcitor gold ( sau 2 linguri zahar brut)
    • 100 ml lapte
    • 2 lingurite amidon
    • 100 gr ciocolata caramella
    • 1/2 borcan crema caramella crunchy
    • 350 smantana pentru frisca
    Pentru perele fierte:
    • 6 pere
    • 800 ml apa
    • 120 gr indulcitor pulbere (sau 120 gr zahar)
    • 1 baton scortisoara
    • 4-5 cuisoare
    • 1 lingurita vanilie
    • zeama de la o lamaie mica
    • 40 gr ciocolata neagra fara zahar + 5 linguri lapte

Mod de preparare

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana nu se mai simt cristalele si bezeaua este ferma. Intr-un bol amestecati galbenusurile, vanilia, uleiul si sana. Le incorporati peste bezea, dar mixati usor. Cerneti faina, praful de copt si cacaoa, le adaugati peste compozitia de mai sus. Amestecati cu o paleta cu miscari lente. Incorporati si miezul de nuca tocat. Ungeti cu unt o tava rotunda de 26 cm, turnati compozita de blat si o nivelati. Il introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 17 minute. Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca.

Crema caramel: Intr-un bol de inox amestecati galbenusurile cu indulcitorul, apoi adaugati laptele, amidonul si amestecati bine. Transferati bolul pe baie de aburi, amestecati continuu pana indulcitorul este topit si crema s-a ingrosat. Taiati ciocolata caramella bucatele. Luati crema de pe baie de aburi, adaugati ciocolata taiata si amestecati pana este complet topita. O acoperiti cu folie, o lasati sa se raceasca. Frisca rece o mixati cam pe jumatate.  Adaugati crema cu ciocolata, crema caramella de la borcan si mixati pana obtineti o crema spumoasa.

Asezati pe un platou blatul rece, puneti un inel detasabil in jurul sau. Turnati crema, o nivelati. Dati tortul la rece 3-4 ore. Eu l-am lasat peste noapte. Perele fierte: Intr-o cratita puneti apa, indulcitorul, scortisoara, cuisoarele, vanilia si zeama de lamaie. Transferati cratita pe foc, fierbeti siropul pana ajunge sa mai ramana doar jumatate. Curati perele de coaja, sa ramana coditele, le puneti in sirop si le fierbeti cam 10 minute. Daca folositi pere foarte tari, le puneti si le fierbeti din momentul in care incepe sa clocoteasca siropul si le fierbeti 30-40 de minute. Atentie, ele nu trebuie sa fie exagerat de moi. Le scoateti le o farfurie cu o paleta, le lasati sa se raceasca. Scoateti tortul de la rece, indeparati inelul. Deasupra asezati perele. Ciocolata o topiti pe baie de aburi impreuna cu laptele, o puneti intr-un pos cu varf subtire, stropiti perele cu ciocolata. Presarati putin miez de nuca tocat, puneti cateva frunze de menta si gata tortul! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu pere, nuci si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Postat de diaconta

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Blat tort: Pentru cele doua blaturi, am folosit reteta mea de pandispan, o reteta foarte simpla si care a fost întotdeauna potrivita pentru un tort. Am preferat sa coc doua blaturi,...

Citeste continuarea

Desert tort Fanta

Postat de mirela0911

Desert tort Fanta

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte. Separat, galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2021, 20:14
la 09.10.2021, 20:36
Ce bine arată!
la 09.10.2021, 21:15
la 09.10.2021, 21:28
Prea delicios , prea ca la Rocsi
la 09.10.2021, 21:48
Foarte bun!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking