Desert tort cu visine ( reteta cu nr.1100 )

Postat de Constelatialeu in Torturi
19 Noi 2017 | 3780 vizualizari
Desert tort cu visine ( reteta cu nr.1100 )

Din categoria cadou dulce la zile de nastere....de data asta pentru Adi, fratele lui Vali.....LA multi ani, Adi !

Ingrediente

  • Blat
  • 4 galbenusuri
  • 8 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri pesmet de biscuiti
  • Crema
  • 4 galbenusuri
  • 160 g zahar
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri pline varf cu amidon Dr. Oetker
  • 600 ml lapte dulce+ 4 linguri lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 100 g unt
  • Sirop
  • 400 ml apa
  • 6 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Visine conservate

Mod de preparare

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat bine pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat o parte din faina si pesmet, am omogenizat, am incorporat 2-3 linguri de spuma de albus, apoi am adaugat restul de faina si pesmet si restul de spuma de albus, avand grija sa incorporam albusul cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat cu hartie de copt o forma cu diametrul de 18 cm., am turnat blatul in forma si am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit bine ( de preferat sa se faca cu o zi inainte, se taie mai bine).

 Sirop. Apa cu zaharul se pun la fiert, dupa ce da in 2-3 clocote, se trage de pe foc si se adauga esenta de rom, se lasa la racit.

 Crema : Intr-un castron de inox punem cele 4 galbenusuri, zaharul, zaharul vanilat, ciocolata rupta bucatele si 4 linguri de lapte. Se asaza castronul pe baie de aburi si se amesteca continuu pana se topeste zaharul si ciocolata. Tragem de pe foc, adaugam amidonul cernut, omogenizam si subtiem cu lapte. Asezam din nou pe baie de abur si amestecam continu pana incepe sa se ingroase. Se trage de pe foc si se adauga untul amestecand bine sa se incorcopreze. Lasam sa se raceasca, dar nu de tot, crema sa fie calduta, avand consistenta unei budinci trebuie sa o punem calduta. 

Scoatem visinele din sirop si le lasam sa se scurga.

 Asamblare : Dupa ce blatul este rece, il sectionam in 3 parti. Asezam prima parte si o insiropam bine, asezam crema peste blat si punem deasupra visine, apoi partea a doua de blat insiropat, crema si visine, ultima parte de blat insiropat, imbracam tortul cu crema, ornam cu visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu visine ( reteta cu nr.1100 )" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort de Anul Nou

Postat de gicuta69

Desert tort de Anul Nou

Blat:  Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare si lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu oreo

Postat de rocsi_1612

Desert cheesecake cu oreo

Punem cei 200 gr de biscuiti in blender si ii maruntim. Untul il punem pe baie de aburi pana se topeste. Amestecam biscuitii macinti cu untul topit. Pe un platou, asezam un inel detasabil cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2017, 19:27
Wooow! Felicitari!
la 19.11.2017, 19:36
Felicitari si la cat mai multe retete si torturi!
la 19.11.2017, 19:41
Felicitări și la cât mai multe rețete delicioase!
la 19.11.2017, 19:46
Si zici ca sticla aia o tii asa, nedesfacuta? ) La multi ani cumnatului!
la 19.11.2017, 19:52
Hai, desfă și sticla să chefuim! ) La cât mai multe rețete și la mulți ani cumnatului!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking