Desert tort de ciocolata cu faina din hrisca si sirop de artar

Postat de Satisfyyourcravings in Torturi
10 Aug 2018 | 164 vizualizari

Ingrediente

  • 200 grame faina din hrisca
  • 7-8 linguri sirop de artar
  • 3/4 lingurita cardamom pudra/nucsoara/ ienibahar
  • 1/2 lingura scortisoara
  • sare
  • 5 linguri ulei de cocos
  • 2 linguri esenta de vanilie
  • 200 grame ciocolata (85%)
  • fructe proaspete pentru ornat

Mod de preparare

Se tapeteaza o tava cu diametru de 20 de cm si pereti detasabili cu hartie de copt. 

Se amesteca faina cu siropul de artar, condimentele, sarea si 500 ml de apa intr-o cratita cu fund dublu, la foc mediu. Se amesteca usor pana la omogenizare. Se adauga apoi inca 500 de ml apa si se amesteca cu un tel pana devine o budinca groasa, 5 minute. 

Se indeparteaza de pe foc si se adauga uleiul de cocos, vanilia si 150 de grame ciocolata rupta in bucati. Se amesteca bine, apoi se toarna in tava. Se intinde cu o spatula umeda. Se lasa putin la racorit, apoi se transfera in frigider.

Restul de ciocolata se topeste la bain-marin si se toarna peste tortul rece. Se mai lasa putin la frigider pana se intareste. 

Se decoreaza cu fructe de sezor; eu am folosit si fluturi din zahar pentru decor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de ciocolata cu faina din hrisca si sirop de artar" nu uita sa-i faci un review
Comentarii (6)

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 10.08.2018, 16:32
Ce fain e...!
la 10.08.2018, 17:47
la 10.08.2018, 20:48
Arata bine!
la 10.08.2018, 21:40
Frumos tort si sigur delicios!
la 12.08.2018, 22:54
Ce deliciu

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooking
Retete diabetici
Retete Delikat