Ingrediente
- 200 grame faina din hrisca
- 7-8 linguri sirop de artar
- 3/4 lingurita cardamom pudra/nucsoara/ ienibahar
- 1/2 lingura scortisoara
- sare
- 5 linguri ulei de cocos
- 2 linguri esenta de vanilie
- 200 grame ciocolata (85%)
- fructe proaspete pentru ornat
Mod de preparare
Se tapeteaza o tava cu diametru de 20 de cm si pereti detasabili cu hartie de copt.
Se amesteca faina cu siropul de artar, condimentele, sarea si 500 ml de apa intr-o cratita cu fund dublu, la foc mediu. Se amesteca usor pana la omogenizare. Se adauga apoi inca 500 de ml apa si se amesteca cu un tel pana devine o budinca groasa, 5 minute.
Se indeparteaza de pe foc si se adauga uleiul de cocos, vanilia si 150 de grame ciocolata rupta in bucati. Se amesteca bine, apoi se toarna in tava. Se intinde cu o spatula umeda. Se lasa putin la racorit, apoi se transfera in frigider.
Restul de ciocolata se topeste la bain-marin si se toarna peste tortul rece. Se mai lasa putin la frigider pana se intareste.
Se decoreaza cu fructe de sezor; eu am folosit si fluturi din zahar pentru decor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de ciocolata cu faina din hrisca si sirop de artar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|