Ingrediente
- 1 cozonac cu de toate
- 16 piscoturi
- Pentru crema de lime:
- 100 g ciocolată alba
- 100 ml smantana lichida
- 1 plic de budinca de vanilie
- 4 linguri zahar
- 400 ml lapte dulce
- 2 lime
- 200 g mascarpone
- Pentru crema de ciocolata:
- 1 plic budinca de ciocolată
- 4 linguri zahar
- 400 ml lapte dulce
- 200 g ciocolată neagră de menaj
- 200 ml smantana lichida
- 200 g madcarpone
Pentru sirop: 700ml apa, 8 linguri zahar, 1 zahar vanilat, zeama de la 1 lămâie jumate + zeama de la 1 portocală Pentru decor: frișcă batuta
Mod de preparare
Începem prin a prepara cele 2 budinci conform instrucțiunilor. După fierbere, le acoperim cu folie si le lăsăm să se răcească. Încălzim smantana lichida in 2 craticioare si punem cele 2 ciocolate mărunțite. Tinem pe foc si amestecăm pana se topeste ciocolata, apoi lăsăm să se răcească. Mixam budinca de vanilie, mixam si compoziția cu ciocolată alba si le amestecăm împreună. A adăugat coaja de lime si zeama si dam la rece. Procedăm la fel si cu budinca si compoziția de ciocolată si o dam si pe ea la rece.
Feliem cozonacul in felii de cca 1 cm. Punem apa la încălzit, dizolvam zahărul, adăugăm vanilie si zeama de lămâie și portocală pentru a face siropul.
Așezăm felii de cozonac insiropate bine ,într-o tava de cca 25x 35 acoperită cu hartie de copt, acoperind cu crema de cioco, apoi punem piscoturi înmuiate usor in sirop, punem crema de lime, continuăm cu cozonac însiropat,crema de cioco si la final punem câteva piscoturi deasupra . Invelim totul si dam la rece pana a doua zi.
Rasturnam tortul pe un platou, acoperim cu crema de ciocolată si pe margine cu crema de lime, ornam cu frișcă bătută.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort din cozonac reconditionat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|